U galeriji Meander otvorena izložba jugoslovenskih podmorničara

Zahvaljujući velikom trudu Apatinca Dragoljuba Cvjetićanina i uz podršku Kulturnog centra i SO Apatin, u galeriji "Meander" je povodom 55. ARV otvorena izložba jugoslovenskih podmorničara.

Apatin je izabran za otvaranje ove izložbe iz više razloga: u ovom gradu je živelo preko 5.000 aktivnih učesnika NOB od čega 841 sa činom oficira i mlađih oficira, 520 nosilaca Partizanske spomenice, a apatinska opština je dala preko 10 podmorničara i pomorskih diverzanata, među kojima i jednog komandanta podmornice. Iz ove opštine u redovima JRM i Rečne flotile je bilo preko 60 oficira i mlađih oficira, a u vojne škole svih rodova je otišlo preko 250 mladića.

Nakon pozdravne reči Danijele Obradović, direktorke Kulturnog centra, o značaju izložbe su govorili organizator Dragoljub Cvjetićanin i predsednik opštine Apatin Milan Škrbić.

 

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar