U galeriji Meander održana konferencija za medije povodom predstojećeg festivala kratke forme

U sredu, 26. septembra, u Apatinu počinje treći po redu Festival kratke forme, pod nazivom “Potpis”. Tim povodom, u galeriji Meander j održana konferencija za medije, na kojoj su se prisutnima obratili direktorka Opštinskog kulturnog centra, Danijela Obradović, kao i njeni saradnici.

- Od 26. do 28. septembra biće održan treći po redu festival „Potpis“. Svi sadržaji će biti potpuno besplatni. Na ovaj način želimo da nagradimo našu vernu publiku koja će imati priliku da pogleda sadržajan i kvalitetan program. Festival u svom programu sadrži dva međunarodna konkursa i koncipiran je tako da u njemu učestvuju samo vrhunski profesionalni umetnici. To je ujedno i presek delatnosti apatinskog Kulturnog centra, jer obuhvata sve ono čime se ova ustanova bavi, istakla je Obradovićeva
 
O književnom delu programa govorio je Zlatko Vasić.
- Prvog dana manifestacije,  26. septembra, od 19 sati u apatinskoj biblioteci biće uručena nagrada “Miodrag Borisavljević” za najbolju kratku priču u 2018. godini, a ovogodišnji laureat je Milica Petrović, da bi već dan posle, od 10 sati, u Višenamenskoj sali OŠ “Žarko Zrenjanin” gostovao pisac Violeta Babić, a koja će sa učenicima uraditi nekoliko vežbi iz jezika i usput promovisati svoje knjige, rekao je Vasić.
 
Milorad Basta, urednik filmskog i muzičkog programa Festivala ,,Potpis'' rekao nam je da će u sredu, 26. septembra, u velikoj sali Kuturnog centra u 20 sati početi filmsko veče, sa retrospektivom filmova sa međunarodnog festivala “Hrizantema 2017.”, a takođe je i za petak, 28. septembar, sa početkom od 20 sati, na istom mestu najavio fantastičan koncert pod nazivom “Muzička Kutija” u izvedbi dua Marija Lazić (Oboa) i Gorana Ćurgus (Harfa).
 
Dušan Gladić, pozorišni urednik Festivala, nije krio oduševljenje što će nam ove godine, u okviru ,,Potpisa'', u Apatinu gostovati veliki glumac Milan Caci Mihailović.
- U četvrtak 27. septembra, od 20 sati, svi ljubitelji pozorista imaće priliku da pogledaju komediju pod nazivom “Cacijem uspomenar” u izvedbi Milana Cacija Mihaliovića. Publika će moći da čuje zanimljive anegdote iz bogatog pozorišnog i filmskog života Cacija Mihailovića. Predstava je zaista izuzetna i iskreno se nadam da će se dopasti našim sugrađanima, rekao je Gladić.
 
Petak 28. septembar, obeležiće otvaranje međunarodne izložbe “Ex Libris”, a koje je zakazano za 19 sati, kada će biti proglašen i najbolji rad. Prema rečima Jovane Momčilović, urednice likovnog programa ,,Potpisa'', i ove godine je pristigao veliki broj radova, i to iz 17 zemalja, od oko 30 autora. Ovogodišnje teme su bile ,,Snovi'' i slobodna tema.
 
Program:
 
26. septembar
19h
Narodna biblioteka “M. Borisavljević”
Dodela nagrade “M. Borisavljević” za najbolju kratku priču u 2018. godini
govore pisci: Uglješa Šajtinac i Zlatko Vasić
20h
Velika sala Kulturnog centra
Retrospektiva filmova sa Međunarodnog festivala “Hrizantema”
govori dr Miroslav Stojisavljević
 
27. septembar 
09:55h
OŠ “Žarko Zrenjanin” Apatin
Susret sa piscem, Violeta Babić
20h
Veče sa glimcem, Milan Caci Mihajlović
 
28. septembar 
19h
Galerija Meander
Otvaranje Međunarodne izložbe “Ex libris” i proglašenje najboljeg rada
govori Jovana Momčilović
20h
Velika sala Kulturnog centra
Muzička kutija
Marija Lazić – oboa
Gorana Ćurgus – harfa
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar