lokacija: Apatin
objavljeno: 13.11.2017.
Autor: Miodrag

U Apatinu predstavljena knjiga „Ovako je bilo – ratnici govore"

Kultura
U sklopu niza promocija na prostorima Srbije i Republike Srpske, i u Apatinu je predstavljena knjiga „Ovako je bilo – ratnici govore".
 
O knjizi je na slikovit način govorio priređivač Rade Čubrilo, koji je istakao da ova knjiga sadrži autentične podatke i priče direktnih učesnika događaja u periodu Drugog svetskog rata,a da se on samo prihvatio velikog i odgovornog zadatka da sve te spise bez ikakvih promena ili ulepšavanja događaja pripremi za štampu. Među brojnim dokumentima autori su Čubrilu ustupili niz zapisa i dnevnika. 
 
Sve su to originalna dokumenta koja ja nisam imao pravo, niti želeo da menjam, jer to tada ne bi bilo to što sam želeo. Knjiga oslikava vreme i događaje iz pera i uma ljudi koji su bili neposredni učesnici i koji su sve napisano doživeli i preživeli, istakao je Čubrilo. 
 
Uz predstavljanje pomenute knjige predstavljena su i ranija izdanja istog autora, „Uspon i pad Krajine“ i „Srpska Krajina“ koja između ostalog sadrži spisak od preko 7000 poginulih i nestalih. 

 

– Ove tri knjige zaokružuju dešavanja u pojedinim periodima na prostorima Krajine i Visoke Krajine, napomenuo je Rade Čubrilo. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U sredu, 24. januara, sa početkom u 20 sati, biće premijerno prikazana predstava Dramskog studija Opštinskog kulturnog centra...

Izložba slika članova Udruženja likovnih amatera „Atelje 05“ iz Vrbasa biće otvorena u petak, 19. januara, u Likovnoj...

Likovna kolonija "Kolut Mandić, 31. saziv "Istočnik", biće održana u Banji Junaković, u Apatinu, u periodu od 21....

U organizaciji Udruženja građana ,,Moj Apatin'' u utorak, 30. januara, sa početkom u 20 sati, u velikoj sali...

Opštinski kulturni centar za najmlađe sugrađane pripremio je pravu poslasticu. Naime, od ponedeljka 08. januara do 12. januara...

Proteklog vikenda u Sonti održan je tradicionalni Novogodišnji koncert sonćanskih mažoretkinja. U prepunoj sportskoj hali u Sonti mažoretkinje...