U Apatinu opereta uz sve mere zaštite

U Velikoj sali Kulturnog centra u Apatinu, u subotu, 26.septembar u 19 časova biće održana opereta pod nazivom ,,Viktorija’’.

Laslo Koltai i grofica Viktorija su srećno zaljubljeni verenici iz perioda pre Prvog svetskog rata. Nažalost, poručnik mora da se javi na dužnost, pri čemu mu Viktorija daje reč da će ga čekati. Dugo je to i činila, međutim vest o njegovoj smrti potpuno ju je potresla. Na uporno nagovaranje švedskog ambasadora Vebstera, prihvatila je bračnu ponudu i sa njim se odselila u Kinu.

Pobegavši iz zarobljeništva, Koltai i njegov verni saborac Janči zakucali su na diplomatina vrata, tražeći utočište. Ovo nije bila slučajnost, jer je Koltai jednom prilikom video Viktoriju u njegovom automobilu. Vebster ih je rado primio i ponudio pomoć zemljacima svoje supruge, ne sluteći pravu istinu, budući da se Koltai lažno predstavio kao Laslo Čati. Verni sluga Janči se upustio u ljubavnu avanturu sa Viktorijinom sobaricom po imenu Riket.

Likovima se pridružuje i grofičin brat, koji se oženio ćerkom jednog od kineskih uglednika. Vebster biva premešten u Japan i on sa sobom odvodi i begunce. Koltai se suočava sa Viktorijom koja ipak ostaje verna svom suprugu. Zbog toga se on predaje japanskim vlastima, što znači smrtnu presudu zbog dezerterstva.

Kada se otkrije cela istina, Vebster i Viktorija se razilaze.

Nakon godinu dana Janči i Riket, koji su se u međuvremenu venčali i otvorili gostionicu, organizuju proslavu povodom završetka berbe.

Pobegavši od smrti, Koltai se pojavljuje na proslavi, na koju dolazi i Vebster s namerom da se pomiri sa suprugom.

Međutim ambasador, iz ljubavi prema svojoj dragoj, daje njenu ruku Koltaiju, ne želeći da je veže za sebe.

Opereta, koja je puna muzičkih numera, završava se sa tri srećno zaljubljena para.

Ulaz je slobodan, ali se publika moli da poštuje propisane mere zaštite.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar