U Apatinu održano predavanje sa temom Život po jevanjđelju

Prezviter Mladen Glušac je u Narodnoj biblioteci  " Miodrag Borisavljević" u Apatinu održao predavanje sa temom "Život po jevanđelju". Predavanje je održano u organizaciji apatinske sekcije Društva za borbu protiv raka u Somboru.

- Da je predavanje bilo lepo i da je pronašlo pravi put do srca slušalaca govori zajedničko osećanje blaženstva i mirnodušja po njegovom završetku. Izašli smo u svetlu, prohladnu noć, zbliženi zajedničkom željom da Hristos dotakne svojom ljubavlju sve ljude i bolesnima  pomogne na njihovom putu ozdravljenja. Danas ljudi teže prolaznom i brzom zadovoljenju svojih želja i  strasti, a ne pravim vrednostima koje oplemenjuju čoveka i približavaju ga Bogu. Smirenost je prva stepenica u čovekovom duhovnom napredovanju, zatim nevezanost za materijalne stvari, odricanje od vlastitog ega, milosrđe, čovekoljublje i oprost za sve i svakoga su najvažniji na putu zadobijanja Hrista u sebi, istakao je otac Mladen.

U Biblijskoj priči o Jovu se kaže: "Jedini lek je strpljenje. Strpljenje rađa nadu. Nada rađa ljubav. A ljubav donosi izlečenje".
 
Izvor: Apatinska sekcija Društva za borbu protiv raka Sombor
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar