U Apatinu održano Opštinsko takmičenje - Šta znaš o saobraćaju

U Organizaciji Opštinskog Saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Apatin, Crvenog krsta Apatin, Auto-moto saveza Srbije i Školskih uprava, je proteklog vikenda u OŠ „Žarko Zrenjanin“ Apatin, održano Opštinsko takmičenje pod nazivom „Šta znaš o saobraćaju“ Apatin 2019.

Ovo je po redu 50. ciklus takmičenja koji se organizuje u Srbiji. 

Sredstva za organizovanje takmičenja su obezbeđena iz dela sredstava naplate novčanih kazni namenjenih za prevenciju bezbednosti iz budžeta Opštine Apatin.

Na takmičenju su učestvovale osnovne škole sa teritorije opštine Apatin sa učenicima koji su imali najbolje razultate na održanim školskim takmičenjima.

Takmičari su deca uzrasta od 09 do 14 godina i takmičenje se sastojalo iz tri dela -test - poznavanja saobraćajnih propisa, poligon (sa saobraćajnom signalizacijom) i poligon spretnosti (takmičari se takmiče u savlađivanju prepreka - bicikl).

Prva mesta osvojili su: Sara Butković i Daria Miloš

Druga mesta osvojili su: Jovan Dimić i Nikola Vujnović

Treće mesto osvojili su: Predrag Ćopić i Uroš Kalinić

 

Rezultati ekipno :        1. mesto: OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Sonta

                                 2. mesto: OŠ „Mladost„ Prigrevica                              

                                 3. mesto: OŠ  „Žarko Zrenjanin“ Apatin

Učenici koji su pokazali najbolje rezultate idu na okružno takmičenje koje će se organizovati 11.05. 2018. u Somboru.

Ovo takmičenje ima međunarodni karakter s obzirom da najbolja ekipa sa državne smotre ide na evropsko međunarodno takmičenje koje će se odžati početkom septembra.

Izvor i foto: soapatin.org

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar