lokacija: Apatin
objavljeno: 21.02.2019.

U Apatinu održana promocija knjige pesama Vilenjakove ispovesti

Kultura

U organizaciji Opštinskog kulturnog centra, u Apatinu je održana  promocija prve knjige pesama "Vilenjakove ispovesti" Apatinca Gorana Vrućana.

Prijatan ambijent nedavno renovirane Male sale Kulturnog centra doprineo je da prisutna publika oseti trenutke intimne domaćinske atmosfere koja je kao rezultat donela i najviše ocene za ovu promociju.

Nakon pozdravnih reči direktorke Danijele Obradović, uvod u ovu knjigu je napravio recenzent Dušan Gladić.

- Goranove pesme od kojih su mnoge pisane u rimi, dobile su na vrednosti tek kad se oslobodio upravo tih okova rime, rekao je između ostalog Gladić dodajući da knjiga obiluje lepim i pametnim mislima i porukama. Promocija tih misli i poruka nije mogla da se zamisli i bez žive reči prenete sa papira knjige. Za ovaj deo najviše ocene i aplauze zaslužuju recitator Vasilije Zorić i odabrana muzička pratnja Milorada Baste. I na kraju autor. Sve je iznenadio pitkom formom kratkih stihova koji govore mnogo. Na kraju promocije formiran je dugačak red ljubitelja lepe reči koji su želeli da ovu knjigu sa potpisom autora odnesu u svoje kućne biblioteke. Promocija je donela prijatne trenutke, ali je donela i još nešto važnije. I zvanično, Apatin je dobio još jednog briljantnog pesnika.

 

 

Izvor i foto: www.plovarica.org.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.