lokacija: Apatin
objavljeno: 16.11.2017.
Autor: Marko

U Apatinu održan koncert studenata klarineta Akademije umetnosti iz Novog Sada

Kultura
U svečanoj sali Osnovne muzičke škole "Stevan Hristić" u Apatinu održan je koncert studenata klarineta Akademije umetnosti iz Novog Sada, iz klase Nikole Srdića. 
 
Apatinskoj publici prvo se predstavio Marko Derikrava, student II godine, uz klavirsku pratnju Nataše Srdić Jan. 

- Sala u kojoj smo svirali je odlična što se tiče akustike. Kada je u pitanju svirka, ja sam zadovoljan kako je to sve ispalo, ovo su neke pripreme za naše takmičenje koje nam predstoji u narednih nedelju dana. 

Po rečima mladog klarinetiste ljubav prema muzici nasledio je od njegove majke, koja je završila studije klavira na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Markovo školovanje je krenulo u Osnovnoj muzičkoj školi u Zrenjeninu, a nastavlilo se upravo na Akademiji umetnosti.Svoje utiske sa koncerta podelio je i Dušan Ćirović, koji se nalazi na master studijama na Akademiji umetnosti iz Novog Sada. 

- Što se tiče koncerta, zadovoljan sam svirkom. Naravno, potrebno je još raditi na tehničkim delovima samih kompozicija, ali sve u svemu rekao bih da je bilo u redu. Profesorka Nataša me prati samo za potrebe ovih priprema za takmičenje, do sada nismo imali saradnju.Snimak koncerta gledaoci 025info televizije imaće priliku pogledati u nedelju, 19. novembra, sa početkom u 20 sati.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Kulturno umetničko društvo "Sarvaš" i Hrvatsko kulturno prosvetno društvo "Silvije Stahimir Kranjčević" iz Bačkog Brega vratili su se...

Galerija "Meander" raspisuje konkurs za održavanje samostalnih i grupnih izložbi u oblasti vizuelnih umetnosti u 2018. godini.

Izložba slika i crteža Miladina Šljukića otvorena je sinoć u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula i trajaće do...

U Domu kulture Prigrevica održan je godišnji koncert Kulturno umetničkog društva "Prigrevica". Publika je puna dva sata mogla...

Pred velikim brojem posetilaca, u galeriji "Meander" otvorena je izložba korisnika Dnevnog boravka za osobe sa fizičkim invaliditetom...

U subotu, 02. decembra, sa početkom u 18 sati u Domu kulture Prigrevica biće održan godišnji koncert Kulturno...