U Apatinu hit predstava Balkanski seks i grad-Čipka i čokolada

Hit predstava Balkanski seks i grad-Čipka i čokolada biće održana u četvrtak, 17. novembra sa početkom u 20 sati u Kulturnom Centru Apatin.

Na sceni će svoje glumačko umeće predstaviti: Anita Petković, Svetlana Milenković, Nataša Jaramaz i Mikan Kozomara. Performans je prožet muzičkim songovima.

Priča je osmišljena kao komična u kojoj dve najbolje drugarice, plavuša po imenu Čupka i crnka po imenu Čarna, razmenjuju svoja iskustva iz života i razgovaraju o uvek aktuelnim muško-ženskim problemima, a koji na duhovit način predstavlja mnoga pitanja koja muče savremenu ženu i muškarca na Balkanu. Oni će na pozornici oživeti sva ona mirenja, razmirice, preispitivanja među ljubavnim parovima koja nemaju kraja. Američka serija Sex i grad osvojila je planetu baveći se baš njima, a sad i Srbija ima nešto slično. Čarna (koju igra Svetlana Milenković) još uvek je slobodna i traži čoveka svoga života, a Čupka (tumači je Anita Petković), srećno je udata, majka troje dece. Njih dve vode potpuno drugačije živote, a ipak se savršeno razumeju i imaju slične probleme.
 
Prepuna popularne psihologije i osvrta na svakodnedne izazove moderne žene, dve autorke, crnka i plavuša, daju, kroz splet zanimljivih i iznenađujućih događaja, svoje viđenje sveta i razrešenja zapleta iz dva ugla, kao rešenje iznenadnih i često nemogućih situacija. Dnevni događaji su ulaz, a uz duhovite i vrcave dijaloge, kroz splet zanimljivih priča, razgovor uz kafu, čokoladu i dim cigarete su izlaz kojim nas vode ove dame.

Predstavu potpisuju tri autora: Antileta Živković, Danijela Božičković Radulović i Stanko Holcer koji je ujedno i producent.

Cena karte na dan predstave iznosi 350 dinara.Stanko Holcer je inspirisan lepotom i ljubavlju već dugo i to je postao njegov zaštitni znak. Nakon knjige koju je radio sa Danijelom Božičković i Antiletom Živković, odlučio je da likove iz knjige oživi na pozorišnim daskama i tako je nastala predstava Balkanski seks i grad-Čipka i čokolada.

Iako po mišljenju mnogih na Balkanu žive najlepše žene to ne olakšava i ne rešava odnose međi polovima, naprotiv - komplikuje ih.

"Tip sam čoveka koji voli izazove, zato sam hteo da se pojavim sa nečim novim. Jednostavno rečeno, moja intuicija bila je pokretač te ideje. Kada sam na promocijama "Čipke i čokolade" video da su pune hale ili sale i da ljudi uživaju, počeo sam da razmišljam o tome na koji način bih mogao knjigu da pretvorim u predstavu. Prisećajući se kako sam u nekoj TV emisiji nazvao knjigu "Balkanski seks i grad", pomislio sam, zašto da ne? I pokazalo se da sam bio u pravu. Ne pamti se da je jedna predstava za tako kratko vreme izazvala tako veliko interesovanje i pohvale javnosti." - izjavio je za 025info Stanko Holcer.

Holcer je rekao da nikada do sad nije bio u Apatinu, ali da je upoznat kako naš grad ima velike ljude i svetlu budućnost na polju kulture.

"U Apatin prvi put dolazim, čuo sam da je lep grad. Pre dve godine ovde je boravio moj otac Dragan Holcer, legenda ex-yu fudbala, koji mi je preneo veoma lepe utiske. Odlučio sam se da skoro svaki grad u bivšoj državi obiđem sa prestavom i da na taj način udružim i spojim ljude. Lepo je čuti da u Apatinu vlada veliko interesovanje za ovu predstavu što meni predstavlja dodatnu inspiraciju za dalji rad." - kaže Holcer.

Uz veliki pozdrav čitaocima 025info poratala, Holcer je dodao da je do sada održano preko 50 predstava, da se uvek traži karta više i zakazao druženje sa Apatincima za četvrtak u 20 sati.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar