Tamna strana meseca u galeriji Meander

10.maja sa početkom u 19 časova otvorena je izložba Cvetke Hojnik, pod nazivom "Tamna strana meseca". 

Mesec kao večita inspiracija umetnika je i jedno od najiintrigantnijih nebeskih tela koje privlači naučnike, astrologe, astronome, fizičare, hemičare… 
Izložba traje do 23. maja.
 
♦ Cvetka Hojnik rođena je u Murskoj Soboti, u Sloveniji.
Studirala je na Akademiji za likovnu umetnost savremene slikarske tehnike. 
Za svoje stvaralaštvo primila je više nagrada i priznanja, između ostalih i dva puta nagradu za stvaralaštvo Društva likovnih umetnika Maribor (2006. i 2014), posebno priznanje na izložbi Hammage Spacalu u Italiji (2007 godine), nagradu na »Ex Temporu« u Piranu na temu Soline (2009), kao i priznanje gradonačelnika mag. Antona Balažeka za dostignuća na polju kulture u domovini i inostranstvu (2013). 
 
Članica je Društva likovnih umetnika Maribor, Saveza društava likovnih umetnika Slovenije, Austrijskog društva likovnih umetnika i Društva međunarodnih slobodnih umetnika. 
Ima i status samostalnog kulturnog umetnika. 
Predaje u Srednjoj školi za primenjenu umetnost (modu i likovnu teoriju) i na stručnom studiju Design materijala u Mariboru (crtanje i likovno teoriju).
Radi u svom ateljeju u Lendavi.
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar