Svetski dan muzike u Apatinu

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više koncerata različitih muzičkih žanrova biće na više lokacija u gradu. Koncerti će biti održani 21. i 22. juna, kod gradske česme, Doma kulture i ispred fontane.  

Koncept obeležavanja praznika muzike, koji se održava svakog 21. juna, jeste da se izvan koncertnih dvorana, dakle, na trgovina, parkovima i ulicama, razni talentovani muzički izvođači i žanrovi prikažu najširoj publici.  Obeležavanje Svetskog dana muzike datira iz osamdesetih godina prošlog veka kada je u Parizu 1982. godine, prvi put organizovana proslava pod nazivom Fête de la Musique (Festival muzike). Evropska povelja o prazniku muzike potpisana je 1997. u Budimpešti. Danas se Svetski dan muzike proslavlja u više od sto država među kojima je i Srbija.   
 
           

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar