Somborski edukativni centar u saradnji sa Prihvatnim centrom za migrante u Somboru

Predstavnici organizacija Somborski edukativni centar i Somborski omladinski Boom u Prihvatnom centru za migrante u Somboru, predstavili su svoje buduće aktivnosti u koje žele da uključe korisnike ovog Centra.

Somborski edukativni centar je predstavio svoj projekat “Škola dobre volje – volonter deci na usluzi” u okviru kojeg volonteri pomažu deci u savladavanju nastavnog gradiva što će sada biti dostupno i deci korisnicima Prihvatnog centra. Osim toga, u okviru istog projekta realizoaće se i likovne radionice namenjene deci iz Centra kao i deci šire populacije grada Sombora.

Planirano je i nekoliko radionica namenjenih zajedničkom učešću korisnika Centra i šire populacije građana Sombora u cilju podrške roditeljstvu kao i razmeni recepata te zajedničkom pripremanju zakuske za izložbu dečjih radova načinjenih na likovnim radionicama namenjenim deci.

Somborski omladinski Boom je u okviru svog projekta “Zajedničko aktivno leto u Somboru” najavio ekološku radionicu i akciju sađenja sadnica u Prihvatnom centru u kojoj će učestvovati zainteresovani mladi iz Sombora zajedno sa korisnicima Centra. Osim toga, planirano je i uključivanje mladih korisnika Centra u organizaciju i promociju manifestacije Somborsko leto za mlade, koja se održava od 2009. godine.

Navedeni projekti i aktivnosti ove dve organizacije podržane su od strane Fondacije Ana i Vlade Divac u okviru projekta “Možemo i mi”, koji finansira Open Society Fondation.

Izvor i foto: sec.org.rs

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar