Sombor ugostio Džona Sevidža

Američki glumac Džon Sevidž, zvezda brojnih filmova među kojima su Lovac na jelene i Kosa, posetio je Sombor. Član Gradskog veća grada Sombora zadužen za oblast kulture i obrazovanja Nemanja Sarač upoznao je Sevidža sa aktivnostima grada u oblasti kulture.

Sarač je istakao promociju Sombora kao film friendly sredinu i uspešnu praksu grada u saradnji sa filmskim produkcijama. Podsetimo, u Somboru je ove godine snimljeno nekoliko filmova. Sarač je naglasio i da Grad, u saradnji sa ustanovama čiji je osnivač, nacionalnim ustanovama poput Jugoslovenske kinoteke i Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka i civilnim sektorom, sistematično radi na afirmaciji bogatog nasleđa i potencijala Sombora u oblasti filma.

Džon Sevidž izrazio je zadovoljstvošto je u Somboru kao i da iz ličnog iskustva zna da je ovaj grad idealna lokacija za snimanje filmova.

Sastanku su prisustvovali i direktor novosadskog Pozorišta mladih Mihajlo Nestorović, glumac Lazar Rokvud i glumica Blanka Blanko
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar