Slučajna smrt jednog anarhiste ponovo pred crvenačkom publikom

Zbog velikog interesovanja, pozorišna predstava „Slučajna smrt jednog anarhiste“, pozorišta „Stevan Sremac“ iz Crvenke, ponovo će se naći pred domaćom publikom. Pozorišna predstava će biti izvedena 9. februara, sa početkom u 20 sati, u  Domu kulture.

U režiji Igora Pavlovića, ova komedija Darija Foa, opisuje događaje koji su u vezi sa slučajem neobične smrti Đuzepea Pinelija, uhapšenog nakon eksplozije bombe u Nacionalnoj Poljoprivrednoj Banci u Milanu 1969. godine. O toj smrti ne bi se, verovatno, ni pisalo u javnosti, da se u blizini nije održavala konferencija za štampu te je nekoliko novinara, pukom igrom slučaja, prisustvovalo događaju.
 
Dramski pisac, režiser, glumac i satiričar Dario Fo, dobitnik je Nobelove nagrade za književnost, a njegova dela prevedena su na više od 30 svetskih jezika.
 
Izvor i foto: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar