SEC učesnik Međunarodnog projekta

Jovana Barać i Sara Mamužić, predstavnice Somborskog edukativnog centra, boravile su u Palermu u Italiju u sklopu međunarodnog treninga “My Art and Your Rights“ tokom perioda od 17. do 24. marta.

Međunarodni projekat je okupio 20 učesnika/ca iz 10 različitih država (Jermenija, Nemačka, Albanije, Srbija, Italija, Grčka, Portugal, Španija, Crna Gora i Turska) kako bi podelili primere dobre prakse u vezi podizanja svesti o ljudskim pravima kroz umetnost.

Projekat se sastoji iz tri faze i finansiran je od strane Saveta Evrope.

Tokom prve faze treninga učesnici/ce su stekli znanja o ljudskim pravima, osnovama neformalnog obrazovanja kao i metodama učenja i rada. Kao rezulat prve faze učesnici/ce su stekli i kompetencije vezane za neformalno obrazovanje kao i human rights education model, kako bi stečeno znanje preneli deci i mladima u svojim lokanim zajednicama.

Druga faza projekta će se održavati u lokalnim zajednicama učesnika/ca gde će svako po svom izboru organizovati aktivnosti za mlade i decu kako bi ih upoznali sa osnovama ljudskih prava kao i sa načinima promovisanja istih kroz umetnost.

Treću fazu projekta predstavlja konferencija, koja će se održati u Jermeniji, kako bi svi učesnici/ce predstavili svoje radove i podelili iskustva u vezi druge faze projekta.

Izvor i foto: Somborski edukativni centar


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar