lokacija: Sombor
objavljeno: 10.04.2019.

SEC bio domaćin sastanka glavnog odbora evropskog organka globalne mreže URI

Kultura

Somborski edukativni centar je proteklog vikenda bio domaćin susreta, čiji su predstavnici bili iz Bugarske, Nemačke, Španije, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine i Holandije, gde je održan sastanak glavnog odbora evropskog organka globalne mreže United Religions Initiative (URI Europe).

Teme sastanka glavnog odbora URI Europe mreže bile su vezane za predstojeće aktivnosti, najviše za pripremu konferencije koja će se održati u Ohridu u Makedoniji početkom oktobra.

U okviru boravka u Somboru, održali su i radionicu na temu interkulturalnosti i međureligijskog učenja za nove volontere “Škole dobre volje”, koji će uskoro početi da rade i sa decom korisnicima Centra za migrante u Somboru.

United Religions Initiative je globalna međureligijska mreža čiji ogranak u Evropi okuplja 55 članica iz svih krajeva Evrope među kojima je i SEC kao jedina kontakt tačka u Srbiji.

Svrha URI mreže jeste prevencija verski zasnovanog nasilja te povezivanje ljudi različitih religija, različitih kultura i uverenja kako bi učili živeti zajedno, poštovali različitosti i gradili mir u Evropi.

Takođe, Somborski edukativni centar je u motelu Beli Dvor u Somboru održao, desetu godinu za redom, trodnevnu obuka za nove volontere/ke “Škole dobre volje“.

Učesnici su, kroz metodologiju neformalnog obrazovanja imali priliku da steknu znanja i veštine iz oblasti asertivne komunikacije, zaštite i sigurnosti dece, volonterizma i omladinskog aktivizma, metodike nastavnog časa, inkluzije, dečijih prava, interkulturalnosti i slično, kao i da od Fejsala Abbashera, profesionalnog prevodioca i kulturnog medijatora čuju nešto više o temu kuturne medijacije.

Izvor i foto: Somborski edukativni centar

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula, otvorena je izložba sa 9. likovne kolonije Saveza invalida rada Vojvodine i...

U maloj sali Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor u sredu, 23. aprila, biće upriličeno otvaranje druge...

Kako bi i najmlađi sugrađani uživali u najpopularnijim dečijim predstavama, lokalna samouprava opštine Odžaci, u saradnji sa Turističkom...

U utorak, 23. aprila, u amfiteatru Pedagoškog fakulteta u Somboru povodom 90 godina od smrti Arčibalda Rajsa biće...

Međunarodni dan knjige, 23. april, obeležiće se i u Sonti. U organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje...

Promocija knjige Svetislava Basare, pod nazivom "Atlas pseudomitologije", povodom Svetskog dana i knjige i autorskih prava, održaće se...