Rođendanska izložba Umetničkog studija Sombor

Povodom 6 godina postojanja i rada, Umetnički studio Sombor organizovao je tradicionalnu rođendansku izložbu slika svojih članova.

 
Otvaranje izložbe održano je 16. maja na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ u Somboru.
Radovi 60-ak članova Umetničkog studija, rađeni različitim tehnikama na slobodnu temu, su predstavljeni na izložbi.
 
 
Godišnja izložba bila je i prilika da se oda počast profesoru Milošu Pejoviću, koji ujedno bio idejni tvorac i velika podrška udruženju. 
Likovni umetnik, koji radi sa decom i mladima u Umetničkom studiju, Danijel Peršić, osvrnuo se na neka od osnovnih načela koja se neguju u udruženju, a to su marljivost, istrajnost i talenat. Tim povodom, nekoliko članova Umetničkog studija je i pohvaljeno. 
 
 
Kao i svake godine, rođendanska izložba je i prilika da se zahvali pojedincima i privrednicima koji su finansijski pomogli umetnicima, te ni ove godine nisu izostale poklon slike svima njima.
Program otvaranja izložbe uveličala je mlada somborska flautistkinja Milica Radnić, učenica završne godine Srednje muzičke škole „Petar Konjović“, u klasi dr Lidije Knajp.
 
Jedna od najmlađih članica Umetničkog studija, Alisa Munjas,  zvanično je otvorila izložbu.
 
Umetnička dela prikazana na ovoj izložbi svedoče o tome koliko Grad Sombor ima talentovanu decu i omladinu, koja će zasigurno nastaviti da pronose ime Sombora, kao grada kulture.
Izložba je za posetioce otvorena do 24. maja.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar