Radovi Dušana Banjca pobedili na konkursu za likovne stvaraoce opštine Apatin

Umetnički savet Galerije Meander  konstatovao je da je na konkursu za samostalnu izložbu za likovne amatere prispelo 5 prijava i da sve ispunjavaju uslove. Odlučeno je da je pobednik Dušan Banjac iz Apatina i da će se u apatinskoj galeriji prirediti upravo njegova  samostalna izložba.

Radovi Dušana Banjca su, kako kažu u galeriji Meander, različitog i inovativnog tehničkog sadržaja kojim je realizovan originalan koncept. Izvedeni su od uglavnom recikliranog materijala, kao što su štamparske boje, ofset ploče, papir, plastične kese i drugo. Osim što koncept predstavlja aktuelna kretanja u umetnosti i upotrebu recikliranog materijala, ovi radovi su  u rasponu od ekspresivne apstrakcije do asamblaža i instalacija. Autor je naznačio jasno sopstveno gledište vizuelne umetnosti i u prenosnom značenju perosnalna uloga u odnosu umetnosti, nauke i društva u celini.  U tom smislu kolekcija radova zove se „Anonimus“.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar