Promocija romana Srpsko srce Johanovo u petak u Kuli

U organizaciji Narodne biblioteke Kula, 9. novembra u prostorijama biblioteke, biće održana promocija romana “Srpsko srce Johanovo”, autora Veselina Dželetovića.

Knjiga prenosi potresno svedočanstvo o stradanju Srba u „Žutoj kući“ (Burelj, Albanija) na osnovu podataka dobijenih od Johana Vagnera, Nemca, kome je presađeno srpsko srce, još daleke 2003. godine. Snovi njegovog donora vodili su ga od Italije, preko Kosova do Albanije. Roman je napisan po istinitom događaju i dobio je specijalno priznanje Akademije „Ivo Andrić“.
 
Posle uspešne transplantacije, Vagner počinje da sanja nepoznate predele, pravoslavnu crkvu, seosku kuću i pred njom plavookog dečaka. Vremenom, snovi se pretvaraju u košmar ratnih slika i Johan, njihovim tragom dolazi na Kosmet, odlučan da otkrije identitet donora.
 
On je mislio da je čovek prodao srce. On nije ni znao da je čovek kidnapovan, nije znao detalje, ali je ipak došao da pomogne finansijski porodicu, jer je bogat. Susret sa dečakom je bio preloman u svemu ovome, zato se saznala istina“, kaže Dželetović.
 
Pošto je nedugo nakon susreta preminula i dečakova majka, Nemac Johan Vagner prešao je u pravoslavlje i usvojio dečaka.
 
Izvor i foto: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar