Promocija knjige Krvavi Božić u Somboru

Predstavljanje knjige Vladimira Đorđevića pod nazivom Krvavi Božić održaće se na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke Karlo Bijelicki u Somboru u sredu, 6. novembra, u 18 časova.

Roman Krvavi Božić zasnovan je na istorijskim činjenicama i stvarnim događajima. Starac Vasilije, glavni junak, kao da je potomak i naslednik Popovićevog Čiča Milutina. Pripada toj generaciji koja je, i u najtežim vremenima, prenosila zavet da se za krst časni i slobodu treba boriti. Dubina ideala oca Vasilija danas su nam gotovo neshvatljivi, čime zapravo gledamo sebe u ogledalu, koliko smo se promenili i udaljili od svojih korena.

U programu, pored autora, učestvuju Jelena Milić, moderator, Katarina Bogdanović, vokalni solista i Nataša Turkić, direktorika Gradske biblioteke Karlo Bijelicki.

Vladimir Đorđević je rođen u Kragujevcu 1976. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu. Objavio je pet knjiga, od kojih je jedna zvanična lektira za učenike osnovnih škola u Srbiji. Član je Udruženja dramskih pisaca Srbije. Napisao je preko trideset drama, od kojih je nekoliko izvođeno na domaćim i međunarodnim festivalima. Neke od njih postavljene su i na scenama u inostranstvu. Autor je scenarija za televizijski igrani i obrazovni program. Urednik je i recenzent nekoliko knjiga. Dobitnik je više značajnih priznanja, za razne oblasti umetničkog i društvenog delovanja.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar