Zbirka priča "Prepoznavanja" Jasne Dimitrijević, koja je pobedila na konkursu Gradske biblioteke Karlo Bijelicki u Somboru, predstavljena je u Beogradu. 

Knjiga je objavljena u ediciji Golub, koja podržava prva izdanja neafirmisanih autora. Naredna promocija zakazana je za 8. februar, u 19 sati, u Omladinskom centru CK13, u Novom Sadu.

Pored autorke na promociji govori i Bojan Krivokapić.

-  Zbirka Jasne Dimitrijević nametnula se izborom ozbiljnih tema iz sveta u kome živimo i načinom na koji su predstavljene. Teme su one od kojih mladi pisci mahom beže, jer nisu spremni za njih, ali i oni stariji, koji se drže pravila ‘ne talasaj, čemu rizikovati?’ Za to vreme društveno nametnuti stereotipi pozivaju na otvorenu ili prikrivenu diskriminaciju prema svima koji se razlikuju, bilo po nacionalnosti, seksualnoj orijentaciji, invaliditetu ili polnoj pripadnosti... Nema u ovoj knjizi nikakvih instant rešenja i šarenih laža o samopomoći uvijenih u oblande citata velikih pisaca. Nema ničeg tendencioznog. Samo iskrena potreba da se razumeju, osvetle i umetnički predstave intimni i društveni problemi od kojih većina ljudi, u najboljem slučaju, okreće glavu, a neretko ih na razne načine sankcioniše da udovolji stereotipima i skupi jeftine poene za napredovanje u takvoj vrsti društva - napisala je članica žirija i urednica edicije Nada Dušanić


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar