Predstava somborskog pozorišta za kraj Mini pozorišnog festivala u Apatinu

Pozorišna predstava Narodnog pozorišta Sombor ,,DUET ZA SOLISTU'', po tekstu Toma Kempinskog, biće odigrana večeras (31. maja) u velikoj sali Doma kulture.
Početak predstave zakazan je za 20 časova. Cena ulaznice je 250 dinara i možete je kupiti na blagajni od 18 časova.


U predstavi igraju:
- Ivana V. Jovanović - Stefani Abrahams
- Srđan Aleksić - Alfred Feldman


Režiju potpisuje Nataša Radulović.


Reč reditelja

Snaga ljudskog uma sposobna je da kreira život i onda kada se priroda tome opire. Ne postoji prepreka dovoljno jaka da zaustavi lavinu energije koja nastaje kada čovek radi ono u šta istinski veruje, kada to radi predano, posvećeno, celim svojim bićem. Tako nastaje umetnost koja oplemenjuje svet, šireći svoju snagu sa stvaraoca na svako biće otvoreno da njegovu poruku čuje.
Da bi se proizveo samo jedan zdrav ton na violini, potrebna je potpuna predanost i emotivna uključenost i kada čist ton prvi put probudi emociju u makar jednom slušaocu, muzičar nalazi svoju svrhu na svetu i živi za sledeću takvu emociju, živi da bi svirao. „Duet za solistu“ je drama o čudesnoj disciplini ljudskog uma, sposobnog da se iznova vine i onda kada život izgubi fokus. Moj Duet je nastao iz lične potrebe da se zvanično oprostim od svoje violine i da sopstvenim primerom promene ugla gledanja na svet možda nekoga pokrenem da se hrabro upusti u ostvarenje ličnih stremljenja, koje iziskuje određena odricanja na tom putu, ali zauzvrat donosi magiju snažniju od svih gubitaka.
Nataša Radulović


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar