Predstava crvenačkog pozorišnog ansambla oduševila kulsku publiku

U pozorištu Kulturnog centra u Kuli odigrana je predstava "Slučajna smrt jednog anarhiste" u izvođenju pozorišnog ansambla "Stevan Sremac" iz Crvenke.

Ova predstava je svojevrsna kritika društva, predstavljena kroz pozorišnu satiru i sjajan humor. Ona je delo nobelovca Darija Foa, a istražuje smrt železničara Đuzepea Pinelija, uhapšenog nakon eksplozije bombe u Nacionalnoj poljoprivrednoj banci u Milanu 1969. godine, kada je širom Italije privedeno više od 80 anarhista.
 
Protagonista priče Ludak, koga je u ovoj predstavi sjajno odigrala Cvijeta Jovanović Mučalica, preispituje svet kroz teme organizovanog kriminala, korupcije, političkih ubistava, verskih netrpeljivosti i terorističkih napada, demistifikujući sistem sve do grotesknih granica.
Predstavu su odigrali sjajni glumci pozorišnog ansambla „Stevan Sremac“: Cvijeta Jovanović Mučalica, Zoran Radulović, Milorad Bjelan, Biljana Bjelan, Gordana Jelić Mešter i David Batinić. Reditelj ove predstave je Igor Pavlović.
 
Crvenačko pozorište će sa ovom predstavom učestvovati na ovogodišnjim festivalima, gde će pokušati da ponovi uspehe iz prethodnih sezona. 
 
Izvor: nasemesto.rs
Foto: B. Grbić
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar