lokacija: Kula
objavljeno: 04.03.2019.

Predstava crvenačkog pozorišnog ansambla oduševila kulsku publiku

Kultura

U pozorištu Kulturnog centra u Kuli odigrana je predstava "Slučajna smrt jednog anarhiste" u izvođenju pozorišnog ansambla "Stevan Sremac" iz Crvenke.

Ova predstava je svojevrsna kritika društva, predstavljena kroz pozorišnu satiru i sjajan humor. Ona je delo nobelovca Darija Foa, a istražuje smrt železničara Đuzepea Pinelija, uhapšenog nakon eksplozije bombe u Nacionalnoj poljoprivrednoj banci u Milanu 1969. godine, kada je širom Italije privedeno više od 80 anarhista.
 
Protagonista priče Ludak, koga je u ovoj predstavi sjajno odigrala Cvijeta Jovanović Mučalica, preispituje svet kroz teme organizovanog kriminala, korupcije, političkih ubistava, verskih netrpeljivosti i terorističkih napada, demistifikujući sistem sve do grotesknih granica.
Predstavu su odigrali sjajni glumci pozorišnog ansambla „Stevan Sremac“: Cvijeta Jovanović Mučalica, Zoran Radulović, Milorad Bjelan, Biljana Bjelan, Gordana Jelić Mešter i David Batinić. Reditelj ove predstave je Igor Pavlović.
 
Crvenačko pozorište će sa ovom predstavom učestvovati na ovogodišnjim festivalima, gde će pokušati da ponovi uspehe iz prethodnih sezona. 
 
Izvor: nasemesto.rs
Foto: B. Grbić
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.