Potpisan sporazum o saradnji somborske gimnazije i biblioteke

Gimnazija Veljko Petrović i Gradska biblioteka Karlo Bijelicki u Somboru, odnosno predstavnici ustanova, direktori, dr Ladislav Fekete i Vladimir Jerković, u sredu 21. juna potpisali su Sporazum o saradnji ove dve ustanove.

Saradnja je zaživela već i u minulom periodu, dok je ovoga puta ona i ozvaničena konkretnim ugovorom, a odnosiće se na saradnju ove ugledne obrazovne ustanove i najstarije ustanove kulture, u realizovanju programskih aktivnosti, istraživanja, predavanja i radionica kao i drugih zajedničkih projekata. Ono što je zanimljivo izdvojiti jeste učešće, odnosno podrška, somborske biblioteke u ostvarivanju inicijative grupe nastavnika iz gimnazije a u vezi sa objavljivanjem poetskog godišnjaka, zbirke pesama učenika ove škole u prvom tromesečju školske 2017/2018. godine.

Saradnja će biti nastavljena i priređivanjem književnih večeri i tribina, dok jedno istraživanje čeka početak školske godine. Umrežavanjem ustanova Grada Sombora nadamo se postizanju višeg kvaliteta ponude korisnicima usluga biblioteke, kao i priređivanju raznolikih vannastavnih aktivnosti učenicima koji pohađaju somborsku gimnaziju u cilju udruživanja napora pri realizaciji utvrđenih zadataka i plana koji je usvojen.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar