Poseta Ruske kadetske škola

U vremenskom periodu od 25. i 26. juna Apatin će posetiti i u njemu boraviti odabrana grupa kadeta Svjato-Aleksejevskog kadetskog korpusa, iz okoline Moskve.

Kadeti su deca školskog uzrasta, koji se školuju za dalje više obrazovanje po svom opredeljenju, kako u vojnim ustanovama, tako i drugim opšte obrazovnim institucijama.

Dolazak kadeta u Srbiju započet je 2009. godine, a boravak im je bio u Beloj Crkvi, gde je bio između 1920. do 1944. Ruski kadetski korpus, koji je bio spona uzajamno dobrih odnosa stanovništva, naročito mladih i kadeta.

Ove godine kadeti po prvi put dolaze u Sombor i Apatin.

Ruski dečaci u pratnji svojih vaspitača i rukovođa dolaze po prvi put koliko radi upoznavanja naše zemlje i naše multinacionalnosti, tako i radi uspostavljanja međusobnog mladalačkog drugarstva, i zajedničkih radnih, sportskih i drugih aktivnosti tokom boravka.

U daljem izražava se želja da Ruski kadeti prime kod sebe našu omladinu i da ta veza bude tradicionalna. Svoj muzički program predstaviće u Velikoj sali Kulturnog centra 26.juna u 20 časova.

Ulaz je slobodan.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar