Pokrajina regresira prevoz studenata

Za regresiranje prevoza studenata u međugradskom, odnosno, međumesnom saobraćaju na teritoriji AP Vojvodine u 2019. godini, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost obezbedio je 20 miliona dinara.

Sredstva za regresiranje prevoza namenjena su za budžetske studente, za studente koji nisu korisnici usluga smeštaja i ishrane u studentskim centrima i koji ne koriste stipendije i kredite.

Na osnovu Javnog konkursa, pravo na ova sredstva ostvarilo je 28 lokalnih samouprava, a njihovim predstavnicima je danas, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio ugovore i rešenja o dodeli novčanih sredstava. 

Prema rečima prof. Miloševića, suština ovih projekata jeste – malo više ljubavi, jer ako ste se već opredelili da studirate i verujete u Vašu budućnost, čitave generacije i našeg društva, onda predlaže da, pored roditelja pomogne lokalna samouprava, pokrajinska, republička administracija, pre svih oni, već sada.

Opština Odžaci je dobila sredstva u iznosu od 1.197,723 dinara, a ugovor je potpisala Snežana Grujičić, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti.

Info i foto: odzaci.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar