Počinje Festival profesionalnih pozorišnih predstava u Apatinu

Festival profesionalnih pozorišnih predstava, četvrti po redu, u organizaciji Kulturnog centra Apatin, počinje večeras i trajaće do 31. oktobra. Festival će u 17 časova otvoriti dokumentarni film Trnje i lovorike Olge Ilić. Dokumentarni film će se emitovati u maloj Sali Kulturnog centra i za tu projekciju se ulaz neće naplaćivati.

Reč je o uzbudljivoj priči koja prati burnu biografiju najveće balkanske putujuće  glumice svih vremena, a danas zaboravljene Olge Ilić. Operski sopran, pevačica šansona i sevdalinki, snimila je više od 25 gramofonskih ploča sa čuvenim Cicvarićima, odigrala preko sto uloga i režirala više od 15 predstava, jedna je od najvećih srpskih pozorišnih glumica i začetnika modernog srpskog teatra. Film je protkan i originalnim muzičkim zapisima, gde se čuje Olgin glas sa ploča starijih i od 100 godina.

Romantična komedije Kišobran za dvoje smeštena je uz jednu od beogradskih pijaca gde se susreću dve romantične starogradske duše, jedan trgovac srećom ili šibicar i jedna prodavačica starih stvari. Ljubav se rodila na prvi pogled, ali treba hrabrosti da bi se i ostvarila. Svet pijace u sumrak prepliće se sa svetom Holivuda i američkih filmova, u njihovim snoviđenjima, stvarajući atmosferu romantike.U ovoj romantičnoj komediji, prepunoj životnih situacija, dvoje glumaca nas uvode u čudesni svet Acinih pijačnih ljudi, njihovih problema, sukoba, njihovog neodoljivog načina govora i čežnje za drugačijim životom, stvarajući sliku jednog Beograda, kog više nema.

Cena pojedinačne karte iznosi 200 dinara, a komplet karata za ceo festival je 500 dinara, dok će  blagajna biti otvorena od 18 časova. Sve predstave biće u Velikoj sali Kulturnog centra, od 20 časova.

Utorak, 29. oktobar 
Dokumentarni film Trnje i lovorike Olge Ilić 
Scenario i režija: Jelena Stojanović 
17 časova u Maloj sali Kulturnog centra.  
Ulaz je besplatan

Kišobran za dvoje (romantična komedija) 
Glumci: Nada Macanković i Miljan Prljeta 
Režija: Nada Macanković 
Tekst: Aleksandar Aca Popović

Sreda, 30. Oktobar  
Pomahnitali (komedija) 
Glumci: Tatjana Kecman i Miloš Đorđević 
Režija i tekst: Tatjana Kecman

Četvrtak, 31. oktobar  
Kiss (komični mjuzikl) 

Izvođači: Ana Vrbaški i Marko Dinjaški 
Režija: Višnja Obradović 
Muzički aranžman/kompozicija: Alice in WonderBand


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar