Početak nove sezone Narodnog pozorišta Sombor

,,Narodno pozorište Sombor ovogodišnju sezonu počinje 27. septembra, a prva premijera očekuje se početkom decembra'', najavio je direktor somborskog pozorišta Mihajlo Nestorović.


Nestorović je dodao da Narodno pozorište Sombor ove godine proslavlja 70 godina od osnivanja profesionalnog ansambla, a predstava ,,Čarobnjak'' koja je do sad više puta nagrađivana, biće izvedena jubilarni pedeseti put. Rečeno je i da somborski teatar očekuju i gostovanja u dalekoj Rusiji.


,,Predstava „Jastučko” u zvaničnoj je konkurenciji Međunarodnog festivala Martina Mekdone u Permu (Rusija) gde će biti izvedena 3. oktobra. Na novoj predstavi „Četvrta sestra” počinjemo da radimo 17. oktobra, a premijera ove komedije biće početkom decembra. Za Dan pozorišta, 25. novembra, biće priređena svečana akademija i za tu priliku pripremamo obimnu monografiju o prvih 70 godina rada pozorišta i kraći dokumentarni film'', istakao je Nestorović.


Tokom oktobra Narodno pozorište će imati nekoliko gostovanja.
„Julije Cezar” će biti izveden u Mladenovcu, Rakovici i Aranđelovcu, predstava „Golubija vremena” gostovaće na festivalu „Vršačka jesen”, „Gogoland” će imati svoju premijeru u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a do kraja godine ova predstava kao i „Hajmatbuh” biće odigrane i u Beogradu.

,,Krajem oktobra domaćini smo projektu kojem smo dali podršku. Reč je o poslovno-umetničkoj saradnji sa Narodnim pozorištem Beograd, o komadu „Frenki i Džoni”, koji će imati somborsku premijeru 28. oktobra. Ovaj komad nastao je po istoimenom filmu. U njemu igraju Sloboda Mićalović i Igor Đorđević, a režirala ga je Tea Puharić. U ovoj sezoni predviđene su četiri nove predstave, plan rada je sačinjen i čeka se njegovo odobrenje. Poučen pređašnjim iskustvima neću govoriti mnogo unapred jer neke najavljene predstave nisu realizovane, a neke kasne. Ipak su želje jedno, a drugo mogućnosti'', kazao je Nestorović i dodao da rad na najavljenoj predstavi o Milanu Konjoviću počinje krajem decembra, a premijera je zakazana za 15. mart.

Foto: So info


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar