Počeo 27. Pozorišni maraton u Somboru

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika će imati priliku da vidi trinaest predstava. Poznata srpska glumica Mira Banjac zvanično je otvorila Pozorišni maraton, koji se ove godine održava pod sloganom: Liberte Egalite Fraternite.  

Prve festivalske večeri publika je videla Petrijin venac u izvođenju Ateljea 212 sa sjajnom glumačkom ekipom: Milicom Mihajlović, Tihomirom Stanićem, Igorom Đorđevićem, Branislavom Zeremskim, Isidorom Minić i mladima Martom Bjelicom i Jovanom Gavrilović. Viđen je i autorski projekat Radoslava Milenkovića Striptiz i predstava Animals u izvođenju Kruševačkog pozorišta. Pozorišni maraton u subotu zatvara Somborsko pozorište predstavom Tenor na zajam
 
Podsetimo, Narodno pozorište Sombor pozorišnu sezonu, još od 1993. godine završava Festivalom Pozorišni maraton. Igraju se predstave somborskog pozorišta i predstave gostujućih pozorišta i pozorišnih grupa iz zemlje i inostranstva, studenata dramskih fakulteta, a održavaju se i radionice. Maraton prate programi poput promocija knjiga, koncerata, tribina, izložbi, sa gostima iz zemlje i inostranstva.
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar