lokacija: Kula
objavljeno: 04.12.2017.

Otvorena izložba slika i crteža Miladina Šljukića

Kultura
Izložba slika i crteža Miladina Šljukića otvorena je sinoć u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula i trajaće do kraja decembra 2017. godine. O Šljukićevom likovnom stvaralaštu su govorili slikar Mito Bujša i sekretar Kulturno-prosvetne zajednice Sava Prerardović, koji je i otvorio likovnu izložbu. Pored slika prirode i pejzaža, posebnju pažnju privlači Miladinov crtež, koji sa tehničke strane predstavlja ozbiljan poduhvat.
 
- Emotivnost, temperament i životni stav umetnika su prisutni na svakom njegovom delu. Njegove slike isijavaju opuštenost, vedrinu i harmoniju, harmoniju čoveka i prirode, istovremeno upućujući na energičnog, sigurnog i optimistički raspoloženog čoveka. Miladin vešto koristi više hladne, a manje tople boje i to često u čvrstom zagrljaju, u skladu sa trenutnim raspoloženjem, nijansiranjem uspeva da stvori opšti utisak dopadljivog kolorita i skladan red likovnih elemenata – rekao je Preradović na otvaranju izložbe slika i crteža Miladina Šljukića.
 

Miladin Šljukić se više od 30 godina bavi likovnom umetnošću, a učesnik je brojnih kolektivnih izložbi, likovnih kolonija, kao i samostalnih izložbi u Sivcu, Crvenki i Kuli.

Izvor: kula.rs 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U ponedeljak, 28. maja, u Apatinu počinje Mini pozorišni festival. Sve predstave se igraju u velikoj sali Kulturnog...

Na 50. Smotri recitatora Srbije ''Pesniče naroda mog'', održanoj u Valjevu,  Miroslav Malacko iz Ruskog Krstura osvojio je...

Nakon zapaženog učešća na festivalu “Zlatni opanak” u Valjevu, članovi KUD “Ratko Pavlović Ćićko” iz Ratkova imali su...

Galerija Meander Apatin raspisala je konkurs za samostalnu izložbu  za likovne stvaraoce u opštini Apatin u 2018. godini.

Pozorišna predstava „Rodoljupci“ Kulturnog centra Kula, selektovana je na 60. Republički festival amaterskih pozorišta Srbije, koji će se...

U petak, 18. maja, sa početkom u 19 sati, u Narodnoj biblioteci „Miodrag Borisavljević“ u Apatinu, biće održana...