lokacija: Apatin
objavljeno: 20.01.2013.

Otvorena izložba 'Pčela - bogastvo Apatina i Gornjeg Podunavlja'

Kultura

Sinoć je u prostoru Likovne galerije Meander Kulturnog centra Apatin u prisustvu velikog broja pčelara i građana Opštine Apatin, a među kojima su se našli i brojni gosti iz obližnjih mesta Zapadnobačkog okruga, otvorena izložba pod nazivom 'Pčela - bogastvo Apatina i Gornjeg Podunavlja'. Izložbu je, u organizaciji Društva pčelara Dunav Apatin, otvorio Miodrag Bakić, zamenik predsednika Opštine Apatin. Na izložbi je predstavljena bogata kolekcija fotografija, kao i nekoliko važnih rekvizitnih predmeta koje pčelari koriste u proizvodnji meda.Društvo pčelara Dunav iz Apatina je osnovana 1974-te godine, a ono danas broji 72 pčelara i 3780 pčelinjih gnezada. Društvo je prošle godine, za izuzetne rezultate ostvarene u polju pčelarstva, dobilo Oktobarsku nagradu Opštine Apatin.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.