Otvorena izložba Ekspresija umetničkog izraza - od zvuka do boje

U Galeriji "Milan Кonjović", u  sredu 15. maja, otvorena je didaktičko-metodička izložba pod nazivom "Ekspresija umetničkog izraza - od zvuka do boje".

 
Izložba je realizovana u okviru metodičke prakse iz predmeta Metodika muzičke kulture i Metodika likovne kulture, na Pedagoškom fakultetu u Somboru, a posvećena je stvaralaštvu Milana Кonjovića i Petra Кonjovića.
 
 
Dr Maja Bosnar i prof. dr Biljana Jeremić zajedno sa studentima i učenicima III-1 (učiteljica Tatjana Кolar) i III-2 (učiteljica Natalija Pavkov) Osnovne škole "Avram Mrazović" prikazale su interdisciplinarni pristup temi. 
Otvaranje izložbe započeto je numerom „Somborske ruže“, u izviđenju hora Pedagoškog fakulteta pod upravom prof. dr Biljane Jeremić.
 
 
Nakon hora, izložbu je otvorio dekan Pedagoškog fakulteta prof. dr Željko Vučković. On je izrazio veliko zadovoljstvo što ima tu čast da otvori izložbu koja je, po njegovim rečima, samo mala zabeleška onoga što se radi na Pedagoškom fakultetu. 
Rekao je da se na ovaj način pokušava približiti umetnost mladima i deci, i ujedno razvijati njihov umetnički ukus. On je naglasio da je to izuzetno važno, jer će 21. vek biti vek kreativnosti i umetnosti. Takođe, istakao je činjenicu da Sombor kao grad ima izuzetan potencijal u tom pravcu, i obećao da će Pedagoški fakultet i dalje raditi na promociji umetnosti, kao pretpostavki lepote i plemenitosti. 
 
Prof. dr Maja Bosnar upoznala je prisutne sa načinom realizacije ove izložbe, i zahvalila svima koji su u njoj učestvovali. 
 
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar