Otvorena 5. Međunarodna izložba EX LIBRES i uručena nagrada „Miodrag Borisavljević“
Situacija sa virusom Korona, ove godine je naterala organizatore festivala „Potpis“ u opštinskom Kulturnom centru da se prilagode trenutnoj situaciji, te da se bez prisustva publike proglase najbolji autori kako radova izloženih u galeriji, tako i pisaca najboljih dela.
U okviru međunarodne izložbe „EX LIBRIS“ izloženo je 145 radova koje potpisuje 39 autora iz 17 zemalja.
Prema propozicijama konkursa autori su poslali svoje radove na dve teme.
Ovogodišnji žiri sastavljen od članova umetničkog saveta Galerije „Meander“ doneo je odluku da na slobodnu temu nagradi rad pod nazivom „FANTASIA“, čiji je autor MIRANDA MARCELA, iz Italije; dok je na zadatu temu nagrađen rad pod nazivom „MAN AND WOMAN“, čiji je autor PAVEL HLAVATÝ iz Češke.
Zbog trenutne epidemiološke situacije nema zvaničnog otvaranja izložbe koje je bilo planirano za 13. novembar u 18 časova i 30 minuta.Svi zainteresovani posetioci će ovu izložbu moći da pogledaju radnim danom u periodu od 8 do 14 časova do 3. decembra u galeriji Meander.
Od 130 priča koje su autori poslali na konkurs „Miodrag Borisavljević“ za kratku priču u okviru 5. Festivala kratke forme „Potpis“, na sednici održanoj 27. jula 2020. godine, selektor Muharem Bazdulj, književnik iz Travnika, koji živi i radi u Beogradu, doneo je odluku da nagrada „Miodrag Borisavljević“ za 2020. godinu pripada Živković Mladenu iz Sombora koji je na konkurs poslao priču „Najbolji drugovi“ pod šifrom „Sirijus“.
U najužem izboru se našlo još pet priča:
1. „Nepremostive razlike“ (šifra: Flame) Snežana Gnjidić, Beograd-Stari grad
2. „Izgubljene odrednice“ (šifra: Ilirios) Miloš Mihailović, Sombor
3. „Rumunka“ (šifra:Verovšek) Veronika Veljić, Smederevska Palanka
4. „Sto“ (šifra: Maja) Dragoslav Đurović, Vrnjačka Banja
5. „Praznik“ (šifra: Mandragora) Mladen Milosavljević, Beograd-Mirijevo
Nagrada se sastoji od povelje sa likom Miodraga Borisavljevića i novčanog iznosa od 50.000 dinara, koje je Mladenu Živkoviću uručila direktorica Kulturnog centra Apatin Danijela Obradović.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar