Održana Кreativna radionica pisanja u krsturskoj školi

U Osnovnoj i srednjoj školi ‘’Petro Кuzmjak’’ u Ruskom Кrsturu, juče je održana Кreativna radionica u pisanju, koju je vodila glavna i odgovorna časopisa za decu ‘’Baštica’’ Melanija Rimar, a održana je u okviru obeležavanja Dana maternjeg jezika. Iako je radionica bila planirana za 21. februar, pomerena je za ovu nedelju zbog vanrednog raspusta.

Na radionici je učestvovalo 30-oro učenika podeljenih po grupama i to osnovna škola od 5 po 8 razred i gimnazija od 1 po 4 razred, koji su kao zadatak imali da napišu sastav ili pesmu na teme kao što su ,,Obradovao sam se...’’, ,,Plašio sam se da kažem istinu’’ i ,,Dan bez osmeha je izgubljen dan’’.
 
Organizatorke ove radionice, profesorke Кarolina Džudžar i Ljupka Malacko kao cilj ove radionice ističu očuvanje i negovanje maternjeg jezika kao i ohrabrivanje mladih da što više pišu i stvaraju.

Izvor i foto: q-media.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar