lokacija: Apatin
objavljeno: 08.02.2018.
Autor: Marko

Održana promocija knjige „Nešto kao tren“ Veljka Antunovića

Kultura
U Narodnoj biblioteci "Miodrag Borisavljević" održana je promocija prve knjige Veljka Antunovića - "Nešto kao tren". 
 
U pitanju je knjiga kratkih priča, među kojima je i priča „On spava“, a koja se prošle godine našla među najboljih 10 na konkursu za nagradu „Miodrag Borisavljević“. Podsećanja radi, na konkurs je tad pristigao veliki broj kratkih priča od ukupno 152 autora iz Srbije, BiH, Crne gore, Hrvatske, Holandije, Kanade i Amerike.
 
Priče iz knjige prisutnoj publici je kazivala Jelena Kosanović, uz muzičku pratnju Milorada Baste. Gost na promociji bio je i Dušan Gladić koji je i recezent knjige.
 
- Veljko svojim pisanjem ne juri književne nagrade, on u svom stvaralaštvu pronalazi sebe. Moguće je svaku od ovih kratkih priča pročitati pojedinačno, bez nekog određenog redosleda, ali tek kada pročitate sve priče, možete razumeti Veljkovo traganje koje je izuzetno zanimljivo.
 
Knjiga kratkih priča ,,Nešto kao tren" prva je knjiga Veljka Antunovića, a izašla je zahvaljujući Domu za stare i penzionere Apatin koji je prepoznao njegov talenat i pomogao mu da njegove priče konačno budu objavljene.

 
- Ova knjiga je dokaz da svako od nas kad-tad može objaviti knjigu. Ja sam knjigu ponudio direktorici Doma, a kada je ona prihvatila da je objavi, iskreno da kažem, bio sam iznenađen, jer se nisan tome nadao. Ukoliko volite da pišete, važno je da u trenucima kada dobijete inspiraciju,obavezno to i zabeležite. Da li će knjiga biti objavljena ili ne, to je manje bitno, rekao je Veljko na svojoj promociji.  
 
Veljko Antunović je rođen 1952. godine u selu Brestovac u Hrvatskoj. Od 2011. godine živi u Apatinu u Domu za stare i penzionere. Još kao mladić je bio član Književnog kluba ,,Đuro Salaj'' u Beogradu, a svojevremeno je bio i dobitnik nagrade ,,Andrićevim stazama'' u Travniku.
 

Snimak promocije knjige "Nešto kao tren" Veljka Antunovića, gledaoci 025info televizije imaće priliku pogledati u petak, 09. februara, sa početkom u 20 sati. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Otvaranje izložbe crteža Veljka Valjarevića u Galeriji Meander zakazano je za petak, 22. februar, sa početkom u 19...

Otvaranje izložbe slika Ivana Vilima, pod nazivom "WITHOUT FANTASY", biće upriličeno u utorak, 26. februara, u Galeriji Kulturnog...

U Kulturnom centru Kula će u sredu, 20. februara, sa početkom u 19:00 sati, biti odigrana dečija predstava...

U ponedeljak, 25. februara, sa početkom u 20 sati, u Velikoj sali Kulturnog centra, biće prikazana predstava „Brak...

Sporazum o međumuzejskoj saradnji između Muzeja Intercisa iz Dunaujvaroša i Gradskog muzeja Sombor potpisan je na Dan grada...

U sredu 20. februara, u Maloj sali Opštinskog kulturnog centra, sa početkom u 19 sati, biće održana promocija...