lokacija: Apatin
objavljeno: 08.02.2018.
Autor: Marko

Održana promocija knjige „Nešto kao tren“ Veljka Antunovića

Kultura
U Narodnoj biblioteci "Miodrag Borisavljević" održana je promocija prve knjige Veljka Antunovića - "Nešto kao tren". 
 
U pitanju je knjiga kratkih priča, među kojima je i priča „On spava“, a koja se prošle godine našla među najboljih 10 na konkursu za nagradu „Miodrag Borisavljević“. Podsećanja radi, na konkurs je tad pristigao veliki broj kratkih priča od ukupno 152 autora iz Srbije, BiH, Crne gore, Hrvatske, Holandije, Kanade i Amerike.
 
Priče iz knjige prisutnoj publici je kazivala Jelena Kosanović, uz muzičku pratnju Milorada Baste. Gost na promociji bio je i Dušan Gladić koji je i recezent knjige.
 
- Veljko svojim pisanjem ne juri književne nagrade, on u svom stvaralaštvu pronalazi sebe. Moguće je svaku od ovih kratkih priča pročitati pojedinačno, bez nekog određenog redosleda, ali tek kada pročitate sve priče, možete razumeti Veljkovo traganje koje je izuzetno zanimljivo.
 
Knjiga kratkih priča ,,Nešto kao tren" prva je knjiga Veljka Antunovića, a izašla je zahvaljujući Domu za stare i penzionere Apatin koji je prepoznao njegov talenat i pomogao mu da njegove priče konačno budu objavljene.

 
- Ova knjiga je dokaz da svako od nas kad-tad može objaviti knjigu. Ja sam knjigu ponudio direktorici Doma, a kada je ona prihvatila da je objavi, iskreno da kažem, bio sam iznenađen, jer se nisan tome nadao. Ukoliko volite da pišete, važno je da u trenucima kada dobijete inspiraciju,obavezno to i zabeležite. Da li će knjiga biti objavljena ili ne, to je manje bitno, rekao je Veljko na svojoj promociji.  
 
Veljko Antunović je rođen 1952. godine u selu Brestovac u Hrvatskoj. Od 2011. godine živi u Apatinu u Domu za stare i penzionere. Još kao mladić je bio član Književnog kluba ,,Đuro Salaj'' u Beogradu, a svojevremeno je bio i dobitnik nagrade ,,Andrićevim stazama'' u Travniku.
 

Snimak promocije knjige "Nešto kao tren" Veljka Antunovića, gledaoci 025info televizije imaće priliku pogledati u petak, 09. februara, sa početkom u 20 sati. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U ponedeljak, 28. maja, u Apatinu počinje Mini pozorišni festival. Sve predstave se igraju u velikoj sali Kulturnog...

Na 50. Smotri recitatora Srbije ''Pesniče naroda mog'', održanoj u Valjevu,  Miroslav Malacko iz Ruskog Krstura osvojio je...

Nakon zapaženog učešća na festivalu “Zlatni opanak” u Valjevu, članovi KUD “Ratko Pavlović Ćićko” iz Ratkova imali su...

Galerija Meander Apatin raspisala je konkurs za samostalnu izložbu  za likovne stvaraoce u opštini Apatin u 2018. godini.

Pozorišna predstava „Rodoljupci“ Kulturnog centra Kula, selektovana je na 60. Republički festival amaterskih pozorišta Srbije, koji će se...

U petak, 18. maja, sa početkom u 19 sati, u Narodnoj biblioteci „Miodrag Borisavljević“ u Apatinu, biće održana...