Održan Vidovdanski folklorni sabor u organizaciji GKUD Dunav Apatin

Gradsko kulturno-umetničko društvo Dunav iz Apatina je pred veliki brojem prisutnih u sali Opštinskog kulturnog centra u Apatinu organizovalo 1. Vidovdanski sabor folklora.

Ovaj praznik jedan je od najvećih srpskih praznika, a značaj Vidovdana za srpski narod proističe iz istorijskih događaja koji su vezani za taj datum. Pored apatinskog društva, na Vidovdanskom saboru folklora nastupili su i SKUD Jovan Lazić iz Belog Manastira, KUD Đerdan iz Srpskog Miletića i KUD Ratko Pavlović - Ćićko iz Ratkova.Đurđica Bursać, rukovodilac programskog saveta GKUD-a Dunav, izrazila je želju da će ovaj Sabor postati tradicionalan u narednim godinama, dok je Nemanja Borojević, umetnički rukovodilac GKUD-a Dunav izneo pozitivne utiske i pohvalio sve učesnike Vidovdanskog folklornog Sabora.


Ovaj koncert je, kako nam je rečeno, na neki način i završni koncert svih folklornih ansambala GKUD-a Dunav. Do kraja sezone očekuje ih još nastup na Apatinskim ribarskim večerima, nakon čega je sezona gotova i sledi letnji raspust za sve grupe.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar