Od petka u galeriji Meander izložba korisnika Dnevnog boravka

U petak, 01. decembra, sa početkom u 19 sati, u galeriji ,,Meander'' u Apatinu, biće otvorena izložba korisnika Dnevnog boravka za osobe sa fizičkim invaliditetom i intelektualnim teškoćama.


Dnevni boravak za osobe sa fizičkim invaliditetom i intelektualnim teškoćama je usluga socijalne zaštite koju u našoj opštini pruža Centar za socijalni rad, počevši od 2008. godine, uz svesrdnu pomoć lokalne samouprave, svakog radnog dana od 07 do 15 sati. Ova usluga je namenjena odraslim osobama, a boravak je otvorenog tipa i kapaciteta je do 10 osoba. Program je koncipiran u jednoj korisničkoj grupi, oslanjajući se na vaspitni rad sa ciljem edukacije korisnika, razvojem sposobnosti, njihovih motoričkih, stvaralačkih i perceptivnih osobina, ali i osposobljavanjem za samostalan život, što je i glavni cilj ove usluge. Pored toga, radno-okupaciona terapija je jedna od veoma značajnih aktivnosti Dnevnog boravka u kojoj deluje radionica za rad sa papirom, za izradu nakita od raznih prirodnih i veštačkih materijala, dok edukativne radionice imaju za cilj ojačavanje već postojećeg nivoa saznanja i govornog izražavanja korisnika sa stalnim zadacima motivacije i njihove podrške. Upravo zbog toga, izložba radova korisnika Dnevnog boravka ima za cilj povećanje samopouzdanja i razvijanje već postojećih kapaciteta korisnika.Izložba korisnika Dnevnog boravka za osobe sa fizičkim invaliditetom i intelektualnim teškoćama u galeriji ,,Meander'' će biti postavljena do 15. decembra.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar