Od petka u apatinskoj galeriji izložba fotografija Rine Vukobratović

U petak, 8. februara, u galeriji Meander u Apatinu, biće otvorena izložba fotografija ,,Trag osobenog sveta'', Rine Vukobratović.

Otvaranje izložbe zakazano je za 19 sati, a ista će u aptinskoj galeriji biti postavljena do do 21. februara.
 
 
Fotografija  je deo osobenog sveta
 
Na izložbi „Fotografija je deo osobenog sveta“ publika će biti u prilici da vidi fotografije iz dve serije „Deca otrgnuta iz realnosti“ i „Drugačiji svet“. Obe serije fotografija imaju slično polazište i osnovni motiv istraživanja je porodični album. Osnova svih mojih radova je stvaranje i snimanje maketa. Svakoj fotografiji prethodi vrlo precizna predvizuelizacija scene, zatim njeno stvaranje, osvetljavanje i na kraju snimanje i razvijanje filma. Moje fotografije se više obraćaju emocijama nego intelektu. One nas u isto vreme vraćaju u prošlost, jer su rađene analognom tehnikom i zato što figure sa fotografija pripadaju prošlosti, ali su takođe i graditeljke novog zamišljenog sveta. One nastaju u stvarnom svetu, koristeći se realnim rekvizitima, ali grade jedan imaginarni svet. Kreiram nove prostore, nov utisak koji možda posmatrač ne bi stekao gledajući fotografiju sa koje je figura isečena. Stvaram sopstvene uspomene, jedan porodični album malo drugačiji koji više prikazuje na simboličan način atmosferu nas kao porodice umesto da prikazuje gde smo bili i šta smo radili. Jer fotografija nije stvarnost već samo jedan njen isečak, oplemenjen sopstvenom vizijom. Fotografija je deo osobenog sveta.
 
 
 
Biografija umetnice
 
Rina Vukobratović je likovini umetnik i fotograf. Završila je master studije na akademiji umetnosti u Novom Sadu. Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu kao i na nekoliko velikih fotografskih festivala. Samostalne izložbe u galeriji KC Grad Beograd, Salon 77 GSLU Niš, Narodni Muzej Smederevska Palanka, SKC Kragujevac, Inkubator Zagreb, Blok Beograd… Grupne izložbe Drugačiji svet Ljubljana Slovenija, Re-konstruisanje fotografske slike II galerija U10 Beograd, Re:location Preston  Engleska, Px3 Prix de la Photographie Espace Dupon Pariz, Super Market Art Fair Stockholm  Švetska… Festivali i saloni fotografije 34 Salon fotografije muzej Mimara Zagreb, Espai D’art fotografic/ Incubarte, Valensija  Španija, Maribor foto salon Slovenia, Internacionalni susreti fotografije Plovdiv Bugarska, 7 Fodorovo bijenale Bugarska, Rencontres internationales de la photographie en Gaspesie Kanada, Head On foto festival Sidnej, Carlisle foto festival, UK…
 
 
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar