Nova postavka u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula
U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula otvorena je izložba radova sa 10. Likovne kolonije Saveza invalida rada Vojvodine i 11. Likovne kolonije u organizaciji Opštinske organizacije invalida rada Kula.
Zbog trenutne epidemiološke situacije izložba je upriličena u prisustvu manjeg broja umetnika i njihovih gostiju, kako bi se ispoštovale mere Kriznog štaba u suzbijanju korona virusa, rekao je Obrad Vojinović, predsednik Opštinske organizacije invalida rada.
Prisutne je pozdravila Stana Svilarov, predsednica Saveza invalida rada Vojvodine. Govoreći o specifičnim uslovima rada u ovoj godini ona je rekla da se aktivnosti sprovode u skladu sa situacijom, pa je tako i ova izložba organizovana uz sve mere predostrožnosti.
Uoči otvaranja izložbe o likovnim kolonijama i umetnicima koji su učestvovali na njima govorila je Dubravka Nešović ispred Opštinske organizacije invalida rada ističući da je na Likovnoj koloniji koju je organizovao Savez invalida rada Vojvodine učestvovalo 23 umetnika, a na koloniji u Kuli šesnaest. Kolonije su trajale po jedan dan i umetnici su imali malo vremena da rade ali su odradili veliki posao. Izložba i šarolikost prikazanih dela odišu iskrenošću stvaralaštva svakog autora, istakla je Dubravka Nešović.
Izložbu je otvorio Karolj Valka, zamenik predsednika opštine Kula, koji je rekao da će opština Kula i ubuduće podržavati sve aktivnosti ovog Saveza i poželeo gostima prijatan boravak u kulskoj opštini. Otvaranju izložbe je prisustvovao i Stanko Nimčević, zamenik predsednika Saveza invalida Srbije.
Pedesetak radova sa 10. Likovne kolonije Saveza invalida rada Vojvodine i 11. Likovne kolonije Opštinske organizacije invalida rada Kula zainteresovani građani mogu pogledati u narednih desetak dana u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula.
izvor: qmedia

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar