Nova postavka skulptura u apatinskoj galeriji

Konkursom Ministarstva kulture Republike Srbije za finasiranje umetničkih dela Apatin je u 2015. i 2016. godini dobio vrednu kolekciju umetničkih dela od autora koji u našoj savremenoj umetnosti predstavljaju relevantne činjenice.

Za kolekciju skulptura Galerije Meander u petak 2. decembra biće izložene skulpture autora: Radoša Antonijevića, profesora Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, Đorđa Aralice, Predraga Caranovića i Radivoja Markovića vajara iz Beograda, akademika Dušana Otaševića, Rastislava Škuleca iz Novog Sada i Milana Zulića iz Apatina. Izložbu dopunjuju i slike za kolekciju umetničkih dela Banje Junaković od autora Jovana Rakidžića, profesora Akademije umetnosti u Novom Sadu i Nevenke Stojsavljević, profesora Visoke strukovne škole likovnih umetnosti u Beogradu.

Početak je zakazan za 19 sati.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar