lokacija: Apatin
objavljeno: 30.07.2017.
Autor: Jelena

Nemački ansambl ,,Con Moto'' oduševio apatinsku publiku

Kultura

Pred velikom brojem publike, nemački ansambl iz Kelna „Con Moto“ održao je koncert u Apatinu, u crkvi ,,Uzmesenje Marijino''. Nesvakidašnji nastup ovih sjajnih muzičara oduševio je apatinsku publiku. Oko tridesetak članova sastava ,,Con Moto'' predstavio se nizom kompozicija i igara iz doba renesanse i baroka. Ovaj koncert, pod nazivom ,,Mizička priča o jednom hotelskom portiru u Veneciji'', organizovali su Udruženja Nemaca „Gerhard“ iz Sombora i „Adam Berenc“ iz Apatina.


 

Ansambl „Con Moto“ u svojim nastupima koristi replike orginalnih instrumenata iz renesansog perioda, duvačke i gudačke. Svi imaju kostime iz perioda koji dočaravaju, te ceo njihov nastup ima posebnu draž. Pojedini članovi ovog ansambla su profesionalni muzičari, među njima ima i studenata i đaka muzičkih škola, i to svih uzrasta, a takođe i amatera.


 

- Sastav postoji oko 16 godina. Zbog velikog broja obaveza koje svako od nas ima privatno, nemamo priliku često nastupati. Uglavnom nastupamo u okolini Kelna, u Subotici i u Somboru smo nastupili više puta, dok smo u Apatinu drugi put, a takođe smo bili i u Bačkoj Topoli. Naš ansambl rado gostuje u Srbiji, jer ste vi sjajni domaćini, rekao je za 025info Franjo Buljovčić, jedini član sastava ,,Con Moto'' koji nije Nemac, ali već dugi niz godina živi u toj zemlji.


Ono što je posebno oduševilo publiku jeste sama završnica koncerta, kada je ovaj sjajan nemački ansambl izveo srpsku pesmu „Ne plači dušo, ja ću ti doći, ja ću ti doći do ponoći“, a koju je po stihovima Jovana Dučića svojevremeno pevao Šaban Šaulić. Glavni izvođač ove pesme, kojom je ,,Con Moto'' hteo da izrazi poštovanje prema publici, bila je Ingrid Šefer, student pevanja na Muzičkoj akedimiji u Kelnu. Njena fantastična interpretacija bukvalno je ostavila publiku bez daha.
- Nije mi bilo teško naučiti ovu pesmu, jer je prelepa. Na turneji u Srbiji sam peti put i već pomalo razumem vaš jezik. Publika je kod vas spontana i ukazala nam je veliku čast apaluzima, istakla je Ingrid.
 

Sjajan koncert ansambla ,,Con Moto'' gledaoci 025info televizije imaće priliku pogledati već u utorak, sa početkom u 19 sati i 30 minuta.


 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U galeriji "Meander" otvorena je izložba radova Likovnog simpozijuma "Vukadinović". Posetioci su mogli da uživaju u 21 izloženom...

U petak, 15. decembra, sa početkom u 19 sati u galeriji "Meander" biće otvorena izložba radova  Likovnog simpozijuma...

U organizaciji Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki" i Organizacionog odbora Veljkovih dana, u Somboru će, 14. i 15. decembra,...

Opštinski kulturni centar je za četvrtak, 14. decembar, za sve ljubitelje filmova pripremio bogat repertoar. U filmovima će...

Kulturno umetničko društvo "Sarvaš" i Hrvatsko kulturno prosvetno društvo "Silvije Stahimir Kranjčević" iz Bačkog Brega vratili su se...

Galerija "Meander" raspisuje konkurs za održavanje samostalnih i grupnih izložbi u oblasti vizuelnih umetnosti u 2018. godini.