Nagrada ,,Golub“ Ivanu Ivaniševiću
Nagrada Golub, za 2020. godinu, koju raspisuje Gradska biblioteka ,,Karlo Bijelicki“ iz Sombora, dodeljena je Igoru Ivaniševiću za delo ,,Kućne grinje (i druge prašnjave priče)“.
Na konkurs je pristiglo 62 rukopisa, a žiri koji čine Branko Ćurčić, Dragan Babić i Đorđe Majstorović, odlučio je koji autor će biti nagrađen objavljivanjem i promocijom svog dela. U užem izboru, pored Ivaniševića, našle su se još i ,,Kovalentne veze“ Jovana Rodića i ,,Oderotine“ Tijane Sladoje.
 
Zbirka priča Kućne grinje (i druge prašnjave priče) sadrži šest obimnih priča, od kojih su neke i novele, i može se čitati kao dokument prošlosti i kao beleška sadašnjosti. Teme su pre svega usmerene na životne situacije i međuljudske odnose. Autor ima uverljiv stil, posmatra teme iz različitih uglova i uvezuje zasebne tekstove u jednu celinu. Najzad, autor se poigrava sa vremenskim okvirima, idući iz prošlosti u budućnost, od kraja XIX do sredine XX veka, mapirajući najznačajnije istorijske događaje tog doba.
 
Igor Ivanišević, objavio je i ,,Nešto diše u mojoj torti“, ,,Grad ukletih“, ,,Novi svitak“, ,,V:fantastične priče iz ravnice“, ,,Rukopisi i Ubiq“.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar