lokacija: Odžaci
objavljeno: 12.06.2018.

Mladi tenor Dušan Dakić održao prvi solistički koncert

Kultura

Mladi i perspektivni tenor Dušan Dakić održao juna prvi solistički koncert u holu Onosnovj školi “Branko Radičević” u Odžacima, ostavljajući iza sebe uspešnu školsku godinu koju će zaokružiti polaganjem maturskog ispita u svojoj Srednjoj muzičkoj školi “Petar Konjović” u Somboru, kao i prijemnog ispita na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Dušana je publika u Odžacima mogla da čuje u izvođenju probranih dela Kačinija, Baha, Leonkavala, Tostija, Pučinija, Čajkovskog, Konjovića i drugih kompozitora koji su se našli na repertoaru ovog nagrađivanog učenika muzičke škole u Somboru iz klase profesorke Silvie Minea.

- Veća trema i uzbuđenje je bilo pred ovaj nego pred neke druge koncerte, jer nastupam pred svojim sugrađanima. Međutim, moram istaći da je to ono pozitivno uzbuđenje – kazao nam je mladi pevač uoči prvog solističkog koncerta nakon koga je doživeo ovacije na otvorenoj sceni. Za klavirsku saradnju bila je zadužena Ružica Pavlović.

Pored toga što je više puta nagrađen na takmičenjima mladih pevača, Dakić je bio član više vokalnih ansambala i kamernih sastava na čijim nastupio se često isticao kao solista.

U aprilu 2017. godine izabran je među najbolje učenike izvođačkog smera svoje škole, te je imao priliku da se predstavi na koncertu u Italiji u gradu Sulmona.

Iste godine njegov nastup na Republičkom takmičenju solo pevača u Beogradu zapazio je međunarodni žiri čiji je predsednik bila profesorka Klaudia Viska sa Akademije u Beču koja ga je pozvala na kurs usavršavanja u trajanju od deset dana koji se održavao u Mađarskoj. U toku ove radionice imao je priliku da stekne veoma korisna nova iskustva i međunarodna prijateljstva, a uspešno je nastupio i na dobrotvornom završnom koncertu.

Uspešan nastup imao je ove godine na koncertu duhovne muzike u Zagrebu u okviru uskršnjeg festivala “Pasionska baština”.

Muzička škola u Somboru koja je pre nekoliko godina otvorila odeljenje u Odžacima, iz godine u godinu ima sve više đaka, pa će sigurno i neka nova talentovana deca krenuti stopama Dušana Dakića koga njegova profesorka u budućnosti vidi na najvećim svetskim pozornicama.

Izvor: ico.rs

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U velikoj sali Kulturnog centra u Apatinu održana je Zonska smotra izvornog stvalaštva za kulturno umetnička društva Zapadno-bačkog...

Kada je pre četiri godine sonćanska slikarka Ana Tudor krenula sa realizacijom izrade slike Dunava od izvora do...

U vremenskom periodu od 25. i 26. juna Apatin će posetiti i u njemu boraviti odabrana grupa kadeta...

Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor organizuje 2. "Festival multikulturalnosti", koji će se održati 24. i 25. juna na...

Drugi letnji Festival folklora održan je u nedelju, 17. juna u Odžacima, a priliku da se predstavi publici...

Gradski narodni orkestar „Spomenar“ iz Sombora održao je koncert u prostoru Narodnog muzeja u Kikindi. Pred Kikinđanima je...