lokacija: Apatin
objavljeno: 03.06.2019.

Milan Zulić izlaže u Njujorku, Buenos Ajresu i Rio de Žaneiru

Kultura
Jedan od najvećih umetničkih uspeha ove godine za Milana Zulića je ulazak u selekciju na kolektivnoj izložbi Usvan gde je od preko 350 međunarodnih umetnika izabran među 25 najboljih koji će imati izložbe u Njujorku, Buenos Ajresu, Rio de Žaneiru, Malagi, Valensiji, Dizeldorfu i Meksiko sitiju.  
 
Ovo nije prvi put da se Milan Zulić predstavlja u Njujorku jer je pre nekoliko godina njegov rad iz ciklusa Love story po pozivu kritičara i kustosa njujorške galerije Basak Malone bio prezentovan i publikovan u knjizi New Collectors book koja je imala za cilj da prikaže najinteresantnija umetnička ostvarenja te godine na međunarodnoj likovnoj sceni. Ni u Buenos Ajresu se ovaj umetnik ne pojavljuje po prvi put, jer je argentinska publika imala četiri puta priliku da vidi Zulićevu umetnost. Što se tiče Španije, prvi put izlaže u Malagi i Valensiji, a pre nekoliko godina njegovi radovi mogli su se videti u Barseloni. Po prvi put će izložiti radove i u Dizeldorfu, iako mu ni to nije prva izložba u Nemačkoj nakon prošlogodišnje postavke u Štutgartu. Što se Meksika tiče, ovo biti jubilarna deseta izložba, a izlagaće i u Rio de Žaneiru. Kad je Brazil u pitanju , Zulić je već bio učesnik međunarodnih izložbi i festivala u Sao Paolu, Sao Luisu i u Vitoriji.  
 
Ovakva blistava umetnička karijera Milana Zulića je sasvim prirodan i očekivan put zahvaljujući njegovoj autentičnoj umetnosti posebnog i profinjenog kvaliteta, talentu i beskrajnoj kreativnosti, hrabrosti i posvećenosti i ne pristajanju na površnost, već pristajanju na sopstveno središte.  
 
Da podsetimo da nakon dvadeset sedam godina umetničkog izlaganja iza Milana Zulića stoje preko petnaest hiljada radova u oblasti crteža, slikarstva, skulpture, videa, fotografije i proširenih medija. Priredio je i 32 samostalne izložbe i preko 250 kolektivnih u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji, Grčkoj, Bugarskoj, Italiji, Španiji, Francuskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Engleskoj, Belgiji, Luksemburgu, Americi, Brazilu, Argentini, Kubi, Meksiku, Čileu, Egiptu, Rusiji i Indiji. 
 
Više puta nagrađivan za crtež, fotografiju, video i dizajn. Radovi mu se nalaze u svetskim i domaćim kolekcijama.
 
 
 

  

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.