Milan Zulić izlaže u Njujorku, Buenos Ajresu i Rio de Žaneiru
Jedan od najvećih umetničkih uspeha ove godine za Milana Zulića je ulazak u selekciju na kolektivnoj izložbi Usvan gde je od preko 350 međunarodnih umetnika izabran među 25 najboljih koji će imati izložbe u Njujorku, Buenos Ajresu, Rio de Žaneiru, Malagi, Valensiji, Dizeldorfu i Meksiko sitiju.  
 
Ovo nije prvi put da se Milan Zulić predstavlja u Njujorku jer je pre nekoliko godina njegov rad iz ciklusa Love story po pozivu kritičara i kustosa njujorške galerije Basak Malone bio prezentovan i publikovan u knjizi New Collectors book koja je imala za cilj da prikaže najinteresantnija umetnička ostvarenja te godine na međunarodnoj likovnoj sceni. Ni u Buenos Ajresu se ovaj umetnik ne pojavljuje po prvi put, jer je argentinska publika imala četiri puta priliku da vidi Zulićevu umetnost. Što se tiče Španije, prvi put izlaže u Malagi i Valensiji, a pre nekoliko godina njegovi radovi mogli su se videti u Barseloni. Po prvi put će izložiti radove i u Dizeldorfu, iako mu ni to nije prva izložba u Nemačkoj nakon prošlogodišnje postavke u Štutgartu. Što se Meksika tiče, ovo biti jubilarna deseta izložba, a izlagaće i u Rio de Žaneiru. Kad je Brazil u pitanju , Zulić je već bio učesnik međunarodnih izložbi i festivala u Sao Paolu, Sao Luisu i u Vitoriji.  
 
Ovakva blistava umetnička karijera Milana Zulića je sasvim prirodan i očekivan put zahvaljujući njegovoj autentičnoj umetnosti posebnog i profinjenog kvaliteta, talentu i beskrajnoj kreativnosti, hrabrosti i posvećenosti i ne pristajanju na površnost, već pristajanju na sopstveno središte.  
 
Da podsetimo da nakon dvadeset sedam godina umetničkog izlaganja iza Milana Zulića stoje preko petnaest hiljada radova u oblasti crteža, slikarstva, skulpture, videa, fotografije i proširenih medija. Priredio je i 32 samostalne izložbe i preko 250 kolektivnih u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji, Grčkoj, Bugarskoj, Italiji, Španiji, Francuskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Engleskoj, Belgiji, Luksemburgu, Americi, Brazilu, Argentini, Kubi, Meksiku, Čileu, Egiptu, Rusiji i Indiji. 
 
Više puta nagrađivan za crtež, fotografiju, video i dizajn. Radovi mu se nalaze u svetskim i domaćim kolekcijama.
 
 
 

  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar