lokacija: Apatin
objavljeno: 05.09.2018.

Mažoret iz Sonte domaćin Evropskog prvenstva u Sokobanji

Kultura

Srbija i KUD "Mažoret Sonta" konačno su domaćini Evropskog prvenstva za mažoretkinje! Ono će se održati u Sokobanji, a ovog vikenda na put će krenuti i Sonćanke.

One su već dugi niz godina u samom vrhu, kako naše države, tako i Evrope. Upornošću, željom i radom svih ovih 12 godina, osvojile su mnogobrojna priznanja i medalje. Kruna njihovog rada, bila je zlatna medalja za kadetkinje, sa prošlogodišnjeg prvenstva u Sloveniji. Tako je Srbija i dobila pravo da sledeće godine bude domaćin.
 
Čovek koji se borio da dovede ovo prvenstvu u svoju državu, Adam Vidaković, nažalost neće moći da bude sa mažoretkinjama u Sokobanju, zbog zdravstvenog stanja. 
 
"Ove devojčice su ove godine bile izložene mnoštvu rastanaka, gubitaka, ali nisu posustale. Bez obzira na sve, one su se celo leto pripremale i idu da osvetle obraz Sonte, opštine Apatin i da dokažu zbog čega su baš one najbolje mazoretkinje u Srbiji", kažu u KUD-u.
 
Priliku da odu na EP dobile su i mlade apatinske mažoretkinje, koje se ove godine nece takmičiti, ali će nastupati u revijalnom delu. Očekuje se da će se već od sledeće godine, rame uz rame, boriti za medalju sa Sonćankama.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.