Mažoret iz Sonte domaćin Evropskog prvenstva u Sokobanji

Srbija i KUD "Mažoret Sonta" konačno su domaćini Evropskog prvenstva za mažoretkinje! Ono će se održati u Sokobanji, a ovog vikenda na put će krenuti i Sonćanke.

One su već dugi niz godina u samom vrhu, kako naše države, tako i Evrope. Upornošću, željom i radom svih ovih 12 godina, osvojile su mnogobrojna priznanja i medalje. Kruna njihovog rada, bila je zlatna medalja za kadetkinje, sa prošlogodišnjeg prvenstva u Sloveniji. Tako je Srbija i dobila pravo da sledeće godine bude domaćin.
 
Čovek koji se borio da dovede ovo prvenstvu u svoju državu, Adam Vidaković, nažalost neće moći da bude sa mažoretkinjama u Sokobanju, zbog zdravstvenog stanja. 
 
"Ove devojčice su ove godine bile izložene mnoštvu rastanaka, gubitaka, ali nisu posustale. Bez obzira na sve, one su se celo leto pripremale i idu da osvetle obraz Sonte, opštine Apatin i da dokažu zbog čega su baš one najbolje mazoretkinje u Srbiji", kažu u KUD-u.
 
Priliku da odu na EP dobile su i mlade apatinske mažoretkinje, koje se ove godine nece takmičiti, ali će nastupati u revijalnom delu. Očekuje se da će se već od sledeće godine, rame uz rame, boriti za medalju sa Sonćankama.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar