Manifestacija u Laliću slavi srpsku ženu

KUD ,,Branislav Nušić'' iz Lalića celu 2019. godinu će posvetiti velikom duhovnom i nacionalnom jubileju - 800. godišnjici samostalnosti srpske crkve i delu Svetog Save, tako da će sva dešavanja koja budu organizovana u ovoj godini biti pod sloganom ,,Svetosavlje kroz vekove''.

- Prva u nizu je manifestacija ,,Ženama na dar'', povodom Dana žena, koja će biti posvećen srpskoj ženi, kako bi se kroz umetnički rad posvedočio i novim generacijama rasvetlio značaj žene koja je u istoriji srpskog naroda bila majka, sestra, supruga, svetiteljka, monahinja, vladarka, književnica, ratnica, rekao je Nenad Živanov, predsednik KUD-a.
 
Manifestacija će biti održana u subotu i nedelju, 9. i 10. marta, a oba dana programa počinju u 19 sati u Domu kulture u Laliću.
 
Prvog dana, 9. marta, biće organizovano kulturno-folklorno veče, dok će u nedelju, 10. marta, u okviru književno-pevačke večeri gostovati popularna pevačica izvorne narodne muzike, Danka Stoiljković, vokalni solista Miša Blizanac iz Novog Sada, solistkinja Stanislava Đorđević iz Odžaka, harmonikaš Strahinja Rašić iz Sombora, Vojvođanski narodni orkestar ,,Gajde'' iz Bačke Palanke i recitatori KUD-a ,,Branislav Nušić''.
 
Ulaznica za oba dana košta 100 dinara, dok će za decu osnovnoškolskog uzrasta ulaz biti besplatan.

Izvor i foto: ico.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar