lokacija: Apatin
objavljeno: 16.12.2017.
Autor: Marko

Likovni simpozijum “Vukadinović” otvoren u galeriji “Meander”

Kultura
U galeriji "Meander" otvorena je izložba radova Likovnog simpozijuma "Vukadinović". Posetioci su mogli da uživaju u 21 izloženom radu, što predstavlja samo deo radova koji je nastao tokom nekoliko godina na simpozijumu. Tematika ovih dela je različita, pa se mogu videti porteti, figuracije, pejzaži a koji su nastali tehnikama kao što su ulje na platnu, akril na platnu i kombinacijom tehnika. 
 
Izložbu je otvorila Jovana Momčilović, diplomirani vajar, koja je čestitala Đorđu Vukadinović, osnivaču simpozijuma i autorima radova koji su izloženi na ovoj postavci, na izuzetnom trudu i radu. 
 
Đorđe Vukadinović, autor izložbe, tokom svog obraćanje pristunima napomenuo je da je Likovni simpozijum osnovan 2013. godine i da je u proteklom periodu održano je šest saziva. Tri su održana u Crnoj Gori, a tri u Srbiji.
 
- Simpozijum je međunarodnog karaktera, kroz koji je do sada prošlo preko 70 eminentnih umetnika iz Srbije, Crne Gore, Rusije, Belorusije i Slovačke. Novi simpozijum planiramo već sledeće godine u martu mesecu na Zlatiboru, gde će sigurno biti i slikari iz Turske. Autori čiji su radovi predstavljeni na izložbi su vrhunska imena srpskog, crnogorskog i ruskog slikarstva. 

Izložba radova Likovnog simpozijuma “Vukadinović” u galeriji “Meander” će biti postavljena do 26. januara 2018. godine. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U velikoj sali Opštinskog kulturnog centra u Apatinu u nedelju, 22. aprila, sa početkom u 19 sati, biće...

Retrospektivna izložba fotografija „20 godina u jednoj sekundi“ fotoreportera Darka Dozeta biće otvorena 24. aprila u 19 sati,...

U ponedeljak, 23. aprila, sa početkom u 20 sati u velikoj sali Opštinskog kulturnog centra, biće odigrana pozorišna...

Na Skupštini književnika Vojvodine, koja je održana 14. aprila u Sremskoj Mitrovici, uručene su godišnje nagrade ovog udruženja:...

PROGRAM: Sombor, Sokolski dom 14.04. 20h Esenvalds, Vasks, Tavener, Makor Kamerni hor "Dekor" dir.Petra Grassi Mate Bekavac, duduk

U petak, 13. aprila, sa početkom u 19 sati, biće otvorena izložba radova Milana Krajinovića - Grafike.