lokacija: Apatin
objavljeno: 20.01.2013.

Likovna kolonija 'Kolut Mandić' u Banji Junaković

Kultura

Likovna kolonija “Kolut Mandić” koju veoma uspešno već godinama organizuje Mišo Mandić, sakupiće opet ovog meseca najveća imena srpkog slikarstva na svom 22-om sazivu. Kolonija umetnika održaće se u Banji Junaković od 22. do 29. januara. Na koloniji će učestvovati vrhunski umetnici iz Srbije i Crne Gore a među njima će biti: Martinović, Dolovački, Lukijan, Popadić, Vemić, Zorić i mnogi drugi. U okviru kolonije održaće se Seminar pod nazivom “Savremeno slikarstvo danas”. Seminar će voditi vrhunski istoričari i kritičari likovne umetnosti Sreto Bošnjak i Bela Duranci. Izložba radova nastalih na ovoj koloniji održaće se 28. januara u Banji Junaković.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.