lokacija: Sombor
objavljeno: 05.12.2017.
Autor: Marko

KUD “Sarvaš” i članovi HKPD “Silvije Strahimir Kranjčević” u Beču predstavili tradiciju Hrvatske

Kultura
Kulturno umetničko društvo "Sarvaš" i Hrvatsko kulturno prosvetno društvo "Silvije Stahimir Kranjčević" iz Bačkog Brega vratili su se sa četvorodnevnog puta iz Beča gde su na najbolji mogući način predstavili igre i pesme Hrvatske. 
 
U saradnji sa "Universität für Musik und darstellende Kunst Wien" (Univerzitetom za muziku i izvođačke umetnosti) i profesorkom Danielom Mayrlechner, Hrvatsko kulturno prosvetno umetničko društvo održao je dva seminara na kojem su studenti akademije mogli naučiti igre i pesme sa istoka Hrvatske. 


 
Pored toga HKPD je učestovao i na 68. Wiener Kathreintanzu koji je održan u Festelovoj palati u centru Beča. Tamo im je omogućeno da predstave njihove igre i narodne nošnje najvišem muzičkom i kulturnom vrhu austrijske i međunarodne muzike. Treba napomenuti da su nošnje ostavile upečatljiv utisak na brojne posetioce i da su se mnogi uključili i oprobali u za njih neobičnim igrama. 
 

- U slobodno vreme HKPD posetio je veliki broj turističkih atrakcija u Beču, vozili smo se podzemnom stanicom (koja je sve oduševila), posetili smo izložbu Rubensa u Muzeju istorije umetnosti, naravno i prelepi Šenbrun. Nakon povratka preostaje nam samo da se odmorimo, upijemo sve doživljeno i nastavimo dalje sa radom, poručuju iz HKPD "Sivlije Strahimir Kranjčević".  
Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U petak, 23. novembra, sa početkom u 20 sati, u velikoj sali Opštinskog kulturnog centra biće odigrana pozorišna...

Povodom obeležavanja 16. novembra, Dana opštine Kula, Turistička organizacija opštine Kula, organizovala je brojne događaje i manifestacije kako...

Izdavačka kuća Vukotić media i Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor, uz podršku Gradske uprave Grada Sombora, organizuju promociju...

KC Laza Kostić Sombor najavljuje novo izdanje dečjeg festivala "Šareni svet", koji će se održati od 19. do...

Želeći da podstakne ljude iz svoje sredine na veću brigu o zdravlju, apatinska sekcija ,,Društva za borbu protiv...

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, povodom obeležavanja 120 godina od rođenja velikog umetnika, otvorena je izložba „Milan Konjović iz...