lokacija: Sombor
objavljeno: 05.12.2017.
Autor: Marko

KUD “Sarvaš” i članovi HKPD “Silvije Strahimir Kranjčević” u Beču predstavili tradiciju Hrvatske

Kultura
Kulturno umetničko društvo "Sarvaš" i Hrvatsko kulturno prosvetno društvo "Silvije Stahimir Kranjčević" iz Bačkog Brega vratili su se sa četvorodnevnog puta iz Beča gde su na najbolji mogući način predstavili igre i pesme Hrvatske. 
 
U saradnji sa "Universität für Musik und darstellende Kunst Wien" (Univerzitetom za muziku i izvođačke umetnosti) i profesorkom Danielom Mayrlechner, Hrvatsko kulturno prosvetno umetničko društvo održao je dva seminara na kojem su studenti akademije mogli naučiti igre i pesme sa istoka Hrvatske. 


 
Pored toga HKPD je učestovao i na 68. Wiener Kathreintanzu koji je održan u Festelovoj palati u centru Beča. Tamo im je omogućeno da predstave njihove igre i narodne nošnje najvišem muzičkom i kulturnom vrhu austrijske i međunarodne muzike. Treba napomenuti da su nošnje ostavile upečatljiv utisak na brojne posetioce i da su se mnogi uključili i oprobali u za njih neobičnim igrama. 
 

- U slobodno vreme HKPD posetio je veliki broj turističkih atrakcija u Beču, vozili smo se podzemnom stanicom (koja je sve oduševila), posetili smo izložbu Rubensa u Muzeju istorije umetnosti, naravno i prelepi Šenbrun. Nakon povratka preostaje nam samo da se odmorimo, upijemo sve doživljeno i nastavimo dalje sa radom, poručuju iz HKPD "Sivlije Strahimir Kranjčević".  
Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Galerija "Meander" raspisuje konkurs za održavanje samostalnih i grupnih izložbi u oblasti vizuelnih umetnosti u 2018. godini.

Izložba slika i crteža Miladina Šljukića otvorena je sinoć u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula i trajaće do...

U Domu kulture Prigrevica održan je godišnji koncert Kulturno umetničkog društva "Prigrevica". Publika je puna dva sata mogla...

Pred velikim brojem posetilaca, u galeriji "Meander" otvorena je izložba korisnika Dnevnog boravka za osobe sa fizičkim invaliditetom...

U subotu, 02. decembra, sa početkom u 18 sati u Domu kulture Prigrevica biće održan godišnji koncert Kulturno...

Udruženje za negovanje narodne tradicije "Veterani Zlatibora" organizuje 7. po redu Međunarodni festival veterana folklora pod nazivom "Zlatibore...