lokacija: Sombor
objavljeno: 05.12.2017.
Autor: Marko

KUD “Sarvaš” i članovi HKPD “Silvije Strahimir Kranjčević” u Beču predstavili tradiciju Hrvatske

Kultura
Kulturno umetničko društvo "Sarvaš" i Hrvatsko kulturno prosvetno društvo "Silvije Stahimir Kranjčević" iz Bačkog Brega vratili su se sa četvorodnevnog puta iz Beča gde su na najbolji mogući način predstavili igre i pesme Hrvatske. 
 
U saradnji sa "Universität für Musik und darstellende Kunst Wien" (Univerzitetom za muziku i izvođačke umetnosti) i profesorkom Danielom Mayrlechner, Hrvatsko kulturno prosvetno umetničko društvo održao je dva seminara na kojem su studenti akademije mogli naučiti igre i pesme sa istoka Hrvatske. 


 
Pored toga HKPD je učestovao i na 68. Wiener Kathreintanzu koji je održan u Festelovoj palati u centru Beča. Tamo im je omogućeno da predstave njihove igre i narodne nošnje najvišem muzičkom i kulturnom vrhu austrijske i međunarodne muzike. Treba napomenuti da su nošnje ostavile upečatljiv utisak na brojne posetioce i da su se mnogi uključili i oprobali u za njih neobičnim igrama. 
 

- U slobodno vreme HKPD posetio je veliki broj turističkih atrakcija u Beču, vozili smo se podzemnom stanicom (koja je sve oduševila), posetili smo izložbu Rubensa u Muzeju istorije umetnosti, naravno i prelepi Šenbrun. Nakon povratka preostaje nam samo da se odmorimo, upijemo sve doživljeno i nastavimo dalje sa radom, poručuju iz HKPD "Sivlije Strahimir Kranjčević".  
Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U ponedeljak, 28. maja, u Apatinu počinje Mini pozorišni festival. Sve predstave se igraju u velikoj sali Kulturnog...

Na 50. Smotri recitatora Srbije ''Pesniče naroda mog'', održanoj u Valjevu,  Miroslav Malacko iz Ruskog Krstura osvojio je...

Nakon zapaženog učešća na festivalu “Zlatni opanak” u Valjevu, članovi KUD “Ratko Pavlović Ćićko” iz Ratkova imali su...

Galerija Meander Apatin raspisala je konkurs za samostalnu izložbu  za likovne stvaraoce u opštini Apatin u 2018. godini.

Pozorišna predstava „Rodoljupci“ Kulturnog centra Kula, selektovana je na 60. Republički festival amaterskih pozorišta Srbije, koji će se...

U petak, 18. maja, sa početkom u 19 sati, u Narodnoj biblioteci „Miodrag Borisavljević“ u Apatinu, biće održana...