lokacija: Sombor
objavljeno: 05.12.2017.
Autor: Marko

KUD “Sarvaš” i članovi HKPD “Silvije Strahimir Kranjčević” u Beču predstavili tradiciju Hrvatske

Kultura
Kulturno umetničko društvo "Sarvaš" i Hrvatsko kulturno prosvetno društvo "Silvije Stahimir Kranjčević" iz Bačkog Brega vratili su se sa četvorodnevnog puta iz Beča gde su na najbolji mogući način predstavili igre i pesme Hrvatske. 
 
U saradnji sa "Universität für Musik und darstellende Kunst Wien" (Univerzitetom za muziku i izvođačke umetnosti) i profesorkom Danielom Mayrlechner, Hrvatsko kulturno prosvetno umetničko društvo održao je dva seminara na kojem su studenti akademije mogli naučiti igre i pesme sa istoka Hrvatske. 


 
Pored toga HKPD je učestovao i na 68. Wiener Kathreintanzu koji je održan u Festelovoj palati u centru Beča. Tamo im je omogućeno da predstave njihove igre i narodne nošnje najvišem muzičkom i kulturnom vrhu austrijske i međunarodne muzike. Treba napomenuti da su nošnje ostavile upečatljiv utisak na brojne posetioce i da su se mnogi uključili i oprobali u za njih neobičnim igrama. 
 

- U slobodno vreme HKPD posetio je veliki broj turističkih atrakcija u Beču, vozili smo se podzemnom stanicom (koja je sve oduševila), posetili smo izložbu Rubensa u Muzeju istorije umetnosti, naravno i prelepi Šenbrun. Nakon povratka preostaje nam samo da se odmorimo, upijemo sve doživljeno i nastavimo dalje sa radom, poručuju iz HKPD "Sivlije Strahimir Kranjčević".  
Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Opštinski kulturni centar je za sve filmofile spremio dva nova ostvaranja. Naime, u subotu, 24. februara, i u...

Istoričar umetnosti Stefan Žarić predstavio je kulskoj publici svoju nagrađenu knjigu o Mileni Pavlović Barili. Promocija knjige i...

U apatinskoj  Narodnoj biblioteci "Miodrag Borisavljević" i u prigrevačkoj Spomen biblioteci na svečan način obeležen je Dan biblioteke....

Zbog velike zainteresovanosti publike, predstava "Gorenje naroda", koju izvodi Dramski studio Opštinskog kulturnog centra, biće po četvrti put...

U sredu, 28. februara, sa početkom u 20 sati, u Domu kulture u Apatinu biće izvedena predstava Narodnog...

U petak, 23. februara, sa početkom u 19 sati u galeriji "Meander" biće otvorena izložba crteža "Balans" autorke...